Musorujsag
Élő Eredmények

A Renault gyárába látogatott Alonso

A Renault gyárába látogatott Alonso

Renault
Gyárlátogatással kezdte meg Fernando Alonso a felkészülését a 2021-es Forma–1-es visszatérésére.

„Beöltözve, újra Enstone-ban, hogy találkozzon a mérnöki csapatunkkal! Üdv újra itt, Fernando Alonso! Kezdődhet a felkészülés 2021-re” – írta közösségi oldalán a Renault Forma–1-es csapata egy hétfő este közzétett fotó mellé. A kép jövő évi versenyzőjüket, Fernando Alonsót ábrázolja, amint a csapat egyenruhájában, hátizsákkal sétál le az enstone-i gyárépület lépcsőin.

A kétszeres világbajnoknak az Indy 500-as versenye óta már nincs kötelezettsége, kizárólag a jövő évi visszatérésével foglalkozhat, amit hétfőn egy gyárlátogatással és a csapattal való ismerkedéssel kezdett meg. Saját közösségi oldalán érzelmesen reflektált a látogatására. „Hihetetlen borzongást jelentett visszatérni a gyárba. 2002-ben jöttem a Renault-hoz, amikor huszonegy éves voltam. Minden szegletét ismerem ennek a helynek, minden folyosót és ajtót… Nagyon különleges nap volt. Elkezdtük” – üzente.

Hogy pontosan mi volt a spanyol programja, arról a csapat egyelőre nem számolt be. A versenyző korábban jelezte, szeretné éles bevetésen is meglátogatni leendő gárdáját. Szeptember elején azt nyilatkozta, hogy Imolában és Abu-Dzabiban lehet a Renault-garázs vendége. Főnöke, Cyril Abiteboul eközben Mugellóban elárulta, már egyeztetnek az FIA-val arról, hogy Alonso még idén tesztelhessen velük. Az abu-dzabi év végi gyakorlást szemelték ki erre, ám mivel az előírások szerint e tesztnapokat fiatal versenyzőknek, valamint a gumifejlesztés miatt a mezőny aktív tagjainak kell fenntartani, a veterán visszatérőnek szüksége lesz egy külön engedélyre ahhoz, hogy volán mögé ülhessen.

Noha a két világbajnoki címét a Renault versenyzőjeként szerző Alonso a francia gyári csapattal írt alá 2021-re, valójában nem Renault-, hanem Alpine-versenyző lesz, hiszen az enstone-i gárdát jövőre átnevezik. A francia autókonszern új elnöke, Luca de Meo nemrégiben a Gazzetta dello Sportnak azt nyilatkozta, Alonso tökéletesen illik az új projektjükbe, melynek célja az Alpine sportautómárkájuk népszerűsítése és erősítése az F1 globális színpadán.

„Meggyőződésünk, hogy a 2022-es új autókkal esélyt kapunk a kiegyenlítettebb küzdelemre, és az élmezőnyben harcolhatunk. Megvannak az ehhez szükséges forrásaink. A célunk, hogy vasárnaponként futamokat nyerjünk, hétfőnként pedig több autót adjunk el. Fernandót nemcsak azért szerződtettük, mert csodálatos versenyző, és mert a motiváltsága mindenkit hajtani fog, hanem azért is, mert marketingszempontból tökéletesen illik hozzánk” – fogalmazott.

Fernando Alonso (Fotó: MTI/EPA) Fernando Alonso (Fotó: MTI/EPA)

Miközben Alonso eredetileg úgy írt alá, hogy a 2021-est csak felkészülési évnek tekinti, és csapatát is arra kérte, hogy minden erejével az autók terén gyökeres megújulást hozó 2022-re összpontosítson, Cyril Abiteboul csapatfőnök elárulta, a Renault javuló formáját látva leendő versenyzőjük bizakodni kezdett, hogy talán már jövőre is elérhetnek valamit. „Eleinte csak a jövő érdekelte, és úgy volt vele, hogy tegyük oda magunkat 2022-ért, és felejtsük is el, írjuk is le 2021-et. De mivel látja, hogy érdekes csatákat kezdünk vívni a pályán, Fernando megérezte a vérszagot – pozitív értelemben. Szeretné felmérni, hogy lehet-e keresnivalója” – magyarázta a francia.

Alonso a McLarenhez távozó Daniel Ricciardo helyére érkezik, csapattársa Esteban Ocon lesz az Alpine-nál.

Borítókép: Fernando Alonso gyárlátogatása a Renault-nál (Fotó: Renault)

További tartalmak