Musorujsag
Élő Eredmények

F2: Hat ezred döntött – Tsunoda javára! A japáné a pole Oroszországban

F2: Hat ezred döntött – Tsunoda javára! A japáné a pole Oroszországban

Boxutca
Mindössze hat ezredmásodperc döntött a Carlin versenyzői között az F2-esek oroszági időmérőjén – a pontversenyben jobban álló Yuki Tsunoda javára! A négy – jelenlegi – fő bajnokesélyes közül a kvalifikáción Mick Schumacher volt a leggyorsabb; a német holnap a harmadik helyről indulhat majd, közvetlenül üldözője, Callum Ilott elől.

Remekeltek a Carlin versenyzői az F2-esek időmérőjén: a tabellát már az első próbálkozások után Jehan Daruvala vezette a csapattársat, Yuki Tsunodát megelőzve, kettejük előnye pedig magabiztos volt a követőkkel szemben.

Noha az utolsó percekben, a véghajrá során többször változott a sorrend az élen, a két Red Bull-os autó végül visszatalált az első két helyre, a sorrend azonban változott a két versenyző között: ha csak hat ezreddel is, de második nekifutásra Tsunoda volt a gyorsabb, így a japáné lett a rajtelsőség (a szezon során már harmadik alkalommal).

Ő ezzel máris gyűjtött négy pontot az orosz hétvégén, valamelyest közeledett tehát a listavezető Mick Schumacherre, aki a négy jelenlegi fő bajnokesélyes közül ma a legjobb időmérős eredményt jegyezte: harmadik lett!

A bajnokságban második helyen álló Callum Ilott közvetlenül a rivális mögé, a negyedik helyre kvalifikált (sokakhoz hasonlóan ő is az utolsó pillanatokban futotta meg legjobbját). A pontversenyben harmadik Christian Lundgaard a hatodik helyről indulhat majd a szombati viadalon (közé és Ilott közé Luca Ghiotto fért be), a negyedik Robert Shwartzman pedig a hetedikről.

Nem nagy tehát a különbség a bajnokság favoritjai között, Tsunoda pedig egy szombati jó szerepléssel tehet róla, hogy még tovább bővüljön a szűk élmezőny. Érdemes lesz tehát élőben követni a viadalt, amit az M4 Sport 9:10-től közvetít majd!

Kép: F2/Twitter
Borítókép: Yuki Tsunoda (Fotó: XPB)

További tartalmak