Musorujsag
Élő Eredmények

Legyőzte orosz mumusát Ricciardo

Legyőzte orosz mumusát Ricciardo

F1, Sky Sports
Daniel Ricciardo nem hagyta, hogy idén kedvét szegjék Szocsi derékszögű kanyarjai, és „betörte” a mumuspályáját.

Nem bánta volna Daniel Ricciardo, ha a Q2-vel véget is ér az Orosz Nagydíj időmérő edzése. Valtteri Bottas a közepes keverékű gumin 0,2 másodperccel elmaradt tőle, Lewis Hamilton már annak is örült, hogy egyáltalán továbbjutott, így az utolsó felvonásra az ausztrál vezetésével fordult rá a mezőny.

Az 1:32,218 másodperces köre egészen erős is volt. Ha a Q3-ban meg tudja ismételni, övé a negyedik rajtkocka. Viszont  0,146 másodperccel elmaradt tőle, így be kellett érnie az 5. hellyel, az elé ugró Sergio Pérez mögött.

„Ez egy olyan kör volt, amelyen érezted, hogy megvan a tapadás, hogy minden tökéletes” – mondta a Q2-es menetéről. „A gumik néha annyira érzékenyek, hogy amikor működnek, akkor egyszerűen csak működnek. A Q3-ban sajnos ugyanez már nem volt meg, de még így is a legjobb ötbe kerültem, szóval nem panaszkodhatok.”

„Úgy voltam vele, ha a Q3-ban sikerülne megismételni, akkor jó helyezést érhetünk el. Végül elmaradtam tőle egy tizeddel, és éppen ennyi kellett ahhoz, hogy Pérez legyőzzön. De nem vagyok elégedetlen. Egy olyan pályán vagyok ötödik, amelyen nem voltam eddig erős.”

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Ricciardo évről évre hadilábon áll Szocsival. Bevallottan nem hozzák lázba a derékszögű kanyarjai, és a 2019-es Nico Hülkenbergtől elszenvedett házon belüli veresége is nyomokat hagyott benne. „A hétvége előtt eléggé óvatos voltam, hogy mennyire lehetünk itt gyorsak. A saját teljesítményemet tekintve tavaly talán ez volt a legrosszabb pályám. Tudtam, hogy sok munkám lesz, de a péntek nagyon biztató volt, és a mai is jó volt, különösen a Q2…”

Ezúttal nem hagyta, hogy Szocsi lehúzza őt, és ennek meg is lett az eredménye. Esteban Ocont ismét legyőzte, 0,3 másodperccel, és két pozícióval. „A hétvége előtt sokat dolgoztam. Vannak pályák, amiket nem szeretek, és ez sosem tartozott a kedvenceim közé. Ilyenkor lehet, hogy az ember nem annyira izgatott, és kicsit félvállról is veszi. Próbáltam nem így viszonyulni hozzá. Tanulmányoztam a tavalyi adatokat, fedélzeti kamerákat, kerestem, mit nem csinálok jól itt. Tudok vezetni, szóval tudtam, hogy rá fogok jönni. És szerintem most már boldogulok itt.”

Az ötödik pozíciót nem érzi rossz kiindulási pontnak, főleg Pérezzel szemben. Tréfásan meg is jegyezte: „Direkt kvalifikáltam magam a páratlan oldalra. Néztem délelőtt a Forma–2-eseket, és az az oldal jobbnak tűnt. Szóval így terveztem!”

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Ocon ugyancsak a páratlan oldalon, a 7. rajtkockában fog állni. Ahhoz, hogy fölzárkózzon csapattársára, Carlos Sainzon kéne áthámoznia magát. „Jól teljesítettünk ezen a hétvégén. Sok mindent teszteltünk, és egészen jól működik. Jól teljesít az autó. Az én Q2-emet kicsit elrontotta a piros zászló és a forgalom, ami nehézzé tette a Q3-at is, mert kevesebb gumim maradt. De harcban vagyunk, és bármi megtörténhet, ez idén már bebizonyosodott.”

„Nehéz lesz, főleg az első etap. Valamint az első kanyar is szűkös. Az elején mindenki próbál agresszív lenni, mert ez jelentheti a különbséget. A versenyen összességében erősebbek vagyunk, mint az időmérőn, szóval bizakodom, hogy jó versenyt futhatunk.”

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak