Musorujsag
Élő Eredmények

Büntetések Szocsiban – változik a rajtsorrend

Büntetések Szocsiban – változik a rajtsorrend

FIA, Autosport, Auto Motor und Sport
Két versenyzőt is megbüntettek az Orosz Nagydíj előtt. Változott a rajtfelállás is.

Váltócserék miatt módosult a szocsi rajtrács képe vasárnap délelőtt. Előbb a Williams csapata jelezte, hogy az eredetileg a 19. helyre kvalifikáló Nicholas Latifi autójában kicserélték az erőátviteli egységet. Ezzel az újonc 5 rajthelyes büntetést kapott. A gyakorlatban csak egy pozíciót veszít: a rekordot érő 322. versenyére készülő Kimi Räikkönen egy helyet előrébb lépett.

A másik cserét a Red Bullnál hajtották végre. Alexander Albon gépébe is az előírt hat versenyhétvégénél korábban került új váltó, így a thaiföldi is 5 rajthelyet veszített. Eredetileg a 10. volt, hátrasorolásával Charles Leclerc, Danyiil Kvjat, Lance Stroll, George Russell és Sebastian Vettel nyert egy-egy pozíciót.

Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

Albon már eleve nem volt jó hangulatban az időmérő edzés után. A másodikként egy Mercedest legyőző Max Verstappentől 1,1 másodperccel kapott ki, és nem tudott magyarázatot a gyengélkedésére. „Nem éreztem olyan borzalmasnak a Q1-et és a Q2-t, a körülöttem lévők egyszerűen átugrottak. Nem igazán éreztem úgy, hogy több maradt a körömben. Egy kissé fejtörést okoz, hogy mi történik, mivel a köreimet nem éreztem pocséknak. Pár tizedet nyilván lehetne találni, de a különbség elég nagy” – mondta tanácstalanul, hozzátéve, hogy ő nagyobb leszorítóerővel ment, mint Verstappen, és vele ellentétben szélárnyéka sem volt a gyorskörén, ami lemaradásának egy részét talán megmagyarázza.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner próbálta védelmébe venni versenyzőjét. „Alex jó munkát végzett azzal, hogy a Q3-ba jutott. Utána sajnos egyszerűen a csoport rossz végében találta magát, és pár tizedmásodpercen múlt, hogy lényegesen jobb legyen a helyzete. Viszont már bizonyította, hogy jól tud előzni, így sok akcióra számíthatunk tőle” – jósolta.

Az Orosz Nagydíj módosított rajtsorrendje itt tekinthető meg.

Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak