Musorujsag
Élő Eredmények

F1-es szabadedzésen debütál Mick Schumacher a Nürburgringen

F1-es szabadedzésen debütál Mick Schumacher a Nürburgringen

Ferrari
Mindhárom Forma–2-ben pallérozódó versenyzőjét még idén Forma–1-es autóba ülteti a Ferrari Akadémia. Mick Schumacher az Alfa Romeóval, Callum Ilott a Haasszal debütál.

Régóta találgattak már róla, most hivatalossá vált: Michael Schumacher fia, Mick a jövő hétvégén a Nürburgringen rendezendő Eifel Nagydíj résztvevője lesz – még ha csak alkalmi is. A Forma–2-es bajnoki tabella éllovasa tavalyi két F1-es tesztje után most először egy szabadedzésen is lehetőséget kap – jelentette be az őt támogató Ferrari Akadémia.

De nem csak Schumacher kap lehetőséget, a Ferrari utánpótlás-programjának mindhárom F2-es reménysége autóba ülhet a következő hetekben, hónapokban. Mick Schumacher egy Alfa Romeót fog vezetni jövő pénteken, míg a bajnoki második, Callum Ilott a Haas volánja mögé ülhet. Az orosz Robert Shwartzman eközben a szezonzáró abu-dzabi hétvégén fog debütálni az F1-esekkel, az ő esetében még nem tudni, a Ferrari melyik partnerénél.

A tehetséges trió az F1-es bevetése előtt a Ferrari tesztpályáján, Fioranóban készül, szerdán a két évvel ezelőtti Ferrari SF71-H-t fogják vezetni, amolyan ráhangolódásként. „Ez egy fontos nap lesz számukra, egy újabb lépés a ’Road To F1’ projektben (Út az F1 felé), melynek célja, hogy a lehető legalaposabb felkészülést biztosítsa számukra a Forma–1-es debütáláshoz. Ez a nagy célja ennek a három versenyzőnek az idei kiváló F2-es szezonjuk után. Az üléspróbán már Szocsiban átestek, ma pedig több találkozón készülnek a holnapi tesztre” – adta hírül a Ferrari.

Mick Schumacher (Fotó: Ferrari) Mick Schumacher (Fotó: Ferrari)

Mick Schumacher: „Rendkívül boldog vagyok, hogy megkapom ezt az esélyt a szabadedzésen. A tény, hogy az első részvételem egy Forma–1-es nagydíjhétvégén éppen hazai közönség előtt, a Nürburgringen lesz, csak még különlegesebbé teszi a pillanatot. Szeretnék köszönetet mondani az Alfa Romeo Racing-nek és a Ferrari Versenyzőakadémiának, hogy megadták ezt az esélyt, hogy újra beleszippanthassak az F1-es levegőbe a múlt évben teljesített közös bahreini tesztünk után. A következő tíz napot a felkészüléssel töltöm, hogy a lehető legjobb munkát végezhessem a csapatnak, és értékes adatokkal szolgáljak számukra a hétvégéhez.”

Callum Ilott (Fotó: Ferrari) Callum Ilott (Fotó: Ferrari)

Callum Ilott: „Igazi kiváltság megkapni az első lehetőségemet egy szabadedzésen, különösen a Haas csapatánál. Elképesztő esély ez az egyik kedvenc pályámon, ahol az első dobogómat is szereztem a pályafutásom során 2015-ben. A Nürburgring számomra nagyon sokat jelent, és a pálya komoly múlttal is rendelkezik, szóval nagyszerű lesz ott debütálni egy F1-es nagydíjhétvégén. Köszönet a Haas csapatának és a Ferrari Akadémiának, hogy megadta nekem ezt a lehetőséget. Igazán izgalmas lesz. Szeretném kihozni belőle a legtöbbet, és már nagyon várom.”

Robert Svarcman (Fotó: Ferrari) Robert Svarcman (Fotó: Ferrari)

Laurent Mekies, a Ferrari Versenyzőakadémia és a Ferrari-csapat sportigazgatója:

„Szerettük volna megszervezni ezt a tesztet a három legjobb fiatalunk számára, hogy a lehető legjobban felkészüljenek arra az eseményre, ami egész életükben egy különleges pillanat marad számukra. Ezzel átállhatnak az F1-es autóra, ami lényegesen bonyolultabb, mint amit most vezetnek. Szeretnék köszönetet mondani a Haasnak és az Alfa Romeónak, hogy lehetőséget adnak Callumnak, Micknek és Robertnek! Erősen hiszünk az akadémiánkban, amely már bizonyította értékét Charles Leclerc-rel, aki jelenleg a Scuderia versenyzőjeként a hosszú távú jövőt jelenti. Callum, Mick és Robert már bizonyította a Forma–2-es szezonban, hogy rászolgált erre a tesztre, amely a képzésük egy újabb lépcsőfokát jelenti.”

 

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak