×

Az első meccsen értékesített FTC-büntető döntő volt a norvég sajtó szerint

Szertefoszlott egy Bajnokok Ligája álom, a Molde nem használta ki a nagy lehetőséget, írja a norvég vg.no, miután a Ferencváros idegenben lőtt góljainak köszönhetően kiejtette a Bajnokok Ligájából a Moldét.

Budapest, 2020. szeptember 29. Erling Moe, a norvég Molde vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének negyedik fordulójában játszott Ferencváros-Molde mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2020. szeptember 29-én. A magyar bajnokcsapat a selejtező utolsó körének visszavágóján - a múlt heti idegenbeli 3-3-at követően - gól nélküli döntetlent játszott a norvég Molde együttesével, ezzel huszonöt év után újra bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe. MTI/Kovács Tamás
A lap kiemeli, hogy már másodszor esik meg a norvég futballal pár éven belül, hogy Magyarországon véget és egy nagy kaland. Ezúttal a Molde Bajnokok Ligája álmait törték össze, „Tokmac és társai”.

A mérkőzést közvetítő TV2-nek Magnus Wolff Eikren, a Molde csapatkapitánya nyilatkozott csalódottan a kiesés után.

„Ez kőkemény, talán az eddigi legfájdalmasabb tapasztalatom.. Végig úgy éreztem, hogy nagyon közel álltunk a sikerhez, apróságokon múlt, hogy nem sikerült. Mérhetetlenül csalódott vagyok, hosszú éjszakán lesz. Meg kell próbálni pozitívan értékelni, hiszen mi leszünk az egyetlen norvég csapat, amely az európai porondon játszik.” – nyilatkozta Eikren, miután a Ferencváros idegenben szerzett góljainak köszönhetően búcsúztatta a norvég bajnokot, amely így az Európa Ligában folytathatja a szezon a nemzetközi színtéren.

Megemlítik, hogy a Moldének sok gólszerzési lehetősége volt Etzaz Hussain, Eirik Hestad és Ola Brynhildsen révén, de a kínálkozó lehetőségeket nem tudták kihasználni, így a Molde nem kerülhetett a nagy csapatok milliós társaságába, a Bajnokok Ligájába.

Nem mennek el szó nélkül amellett, hogy az első mérkőzésen a Ferencváros egy vitatható kezezésnek köszönhetően egyenlített az Aker Stadionban, amitől ha lehet, még fájdalmasabb ez a kiesés, legalább annyira, mint amikor 2015-ben a magyar válogatott állította meg a norvégot a franciaországi Európa-bajnokság kapujában.

A norvég futballnak is sokat kellett – kell – várnia arra, hogy újra a BL-ben szurkoljanak egy csapatnak, utoljára a Rosenborgnak sikerült a csoportkörbe jutnia a 2007/08-as szezonban. Ennek tükrében is fájdalmas az norvég bajnok edzőjének, Erling Moenek a kiesés, pedig játékosai mindent megtettek, hogy elérjék a nagy álmot.

„Nehéz erre szavakat találni: ez nagyon fájdalmas. Semmi rosszat nem mondhatok a fiúk teljesítményére. Azt gondolom, hogy mindent kitettek a pályára és meg is voltak a lehetőségeink, hogy behúzzuk a mérkőzést. Ezért is extrán nehéz a történtek után lenyelni azt a bukást” – mondta a mérkőzés után a Molde edzője.

A mérkőzés színvonalára erősen rányomta bélyegét a tét, a tudósítás szerint mindkét csapaton látszott, hogy hatalmas a nyomás, egyik fél sem volt képest dominanciára, cáfolva Moe szavait, aki a meccs után azt mondta, hogy a Molde a Groupama Arénában, de Norvégiában is jobb volt ellenfelénél.

A mérkőzés hajrája ugyanakkor egyértelműen a norvég bajnoké volt, de Hestad és Brynhildsen sem volt képes bevenni a jól védő Dibusz Dénes kapuját.

„Be kellett volna lőni a nagy lehetőségeinket. Nem hiányzott sok, de pont elég ahhoz, hogy kiessünk” – zárta szavait Moe.