Musorujsag
Élő Eredmények

A Vidinek nem jött össze a liége-i bravúr és az EL-főtábla

A Vidinek nem jött össze a liége-i bravúr és az EL-főtábla

m4sport.hu
Hiába vezetett a szünetben, 3–1-es vereséget szenvedett a MOL Fehérvár a Standard Liége vendégeként az Európa Liga-selejtező rájátszásmeccsén.

Eredmény,
Európa Liga-selejtező, rájátszás:

Standard Liége (belga) – MOL Fehérvár 3–1 (0–1)
Liege, zárt kapuk mögött, v.: Collum William (skót)
gólszerzők: Gavory (51.), Amallah (77., 85., mindkettőt 11-esből), illetve Nikolics (10.)
sárga lap: Muleka (22.), Laifisz (30.), illetve Hangya (70.), Musliu (77.), Stopira (85.), Nego (93.)

Standard Liege: Bodart – Fai, Vanheusden, Laifisz (Dussenne, 59.), Gavory – Bokadi (Balikwisha, a szünetben) – Raskin, Amallah, Cimirot – Carcela (Shamir, 82.), Muleka

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola – Nego, Houri (Hodzic, 88.), Nikolov, Hangya – Nikolics (Zivzivadve, 65.), Petrjak (Bamgboye, 63.)

Egyáltalán nem kezdte alárendelt szerepben a mérkőzést az esélytelenebbnek tartott Fehérvár, sőt, első gyors ellentámadásából Nikolics betalált, így tíz perc elteltével előnybe került. Bár a belgák hamar egyenlíthettek volna, de a helyzetet kihagyták, összességében pedig továbbra sem játszottak fölényben, ráadásul a magyar ezüstérmes kontrái is veszélyesek voltak.

Egy ilyen akció végén Petrjak akár meg is duplázhatta volna a Fehérvár előnyét, azonban a visszaérő védő blokkolni tudott. A fehérvári védelem már-már megszokott stabilitásáról mindent elárul, hogy a Standard Liege csak egyszer találta el Kovácsik kapuját.

A folytatásban viszont nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a hazai együttes, melynek eredményeként hamar egyenlíteni tudott egy távoli lövéssel, a Fehérvár 358 perc után kapott gólt a sorozatban.

A Standard továbbra is többet birtokolta a labdát, volt is néhány lehetősége, azonban fordítani nem tudott. Márton Gábor vezetőedző a játékrész derekán két cserével próbálta felfrissíteni a csapatát, amely ezt követően sem tudta megtartani a labdát, de a Standard mezőnyfölénye meddőnek bizonyult.

A belga gárda végül Musliu lerántása után büntetőből fordított, a Fehérvár pedig az utolsó bő tíz percben már nem tudott újítani, ráadásul a Standard egy újabb 11-essel végleg bebiztosította a 48 csapatos csoportkörbe jutását.

A csoportkör sorsolását pénteken 13 órától tartják, a Fehérvár búcsújával nem lesz magyar csapat érdekelt.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1542265"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Képekben a Standard Liége és a MOL Fehérvár EL-selejtezője
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2020/10/K_EPA20201001185-1024x665.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak