×

Imolában is lesznek nézők!

Hivatalossá vált, hogy az Emilia Romagna Nagydíja néven futó imolai hétvége mindkét napján valamivel több, mint 13 ezer szurkoló vehet majd részt, akiknek természetesen szigorú szabályokat kell betartaniuk.

2020-filming-imola-gallery-17-1440x945 Fotó: Alpha Tauri
A 2020-as szezon során először Mugellóban nyitották meg a pályát szurkolók számára: az olasz helyszínen naponta 2800 szurkoló jelenhetett meg. Két héttel később Szocsiban már nagyobb tömeg előtt rendezték az Orosz Nagydíjat, és úgy tűnik, a folytatásban is inkább ez lesz a jellemző. Vagyis néhány tízezer rajongó megjelenhet a helyszíneken.

Korábban kiderült már, hogy a jövő hét végén rendezendő Eifel Nagydíjon napi 20 ezer szurkoló vehet majd részt (ezt a számot a tartományi szabályok alapján határozták meg, melyek kimondják, a létesítmények legfeljebb kapacitásuk 20 százalékát használhatják ki).

Fotó: Alpha TauriA németek mellett a portugálok is jelezték már, közönség előtt szeretnék megrendezni versenyüket, most pedig Imola is hivatalossá tette, megnyitja a kapuit a szurkolók előtt az október végén, november elején rendezendő, rendhagyó módon kétnapos (az autók csak szombaton és vasárnap gurulnak pályára) hétvégén.

Ahogyan azt korábban elhintették, a határt ők nagyjából 13 ezernél húzták meg: hivatalos közleményük szerint naponta ennél valamivel több szurkolót engednek majd be a pályára, akiknek természetesen szigorú szabályokat kell betartaniuk.

Imola hosszas szünet után tér majd vissza a naptárba, ahová 2006-os utolsó F1-es futama óta számtalanszor megpróbált már visszakerülni. Nem titok, az idei beugrással, és a kísérleti kétnapos hétvége bevállalásával is azt szeretné elérni, hogy az F1 vezetőit meggyőzve hosszabb távra is biztosítani tudja helyét a menetrendben.

Fotó: Alpha Tauri