Musorujsag
Élő Eredmények

Törölték az első szabadedzést, Schumacheréknek várniuk kell a debütálásra

Törölték az első szabadedzést, Schumacheréknek várniuk kell a debütálásra

Boxutca
Mindkét Ferrari-juniornak, Mick Schumachernek és Callum Ilottnak is várnia kell még az első éles F1-es bevetésre, miután a rossz nürburgringi időjárás miatt törölték az Eifel Nagydíj első szabadedzését.

A versenyirányítás először csak csúsztatta a szabadedzés kezdetét, a ködös időjárás miatt ugyanis nem tudott fölszállni a mentőhelikopter, vagyis szükség esetén nem tudott volna segítséget nyújtani egy sérültnek.

Döntésüket félóránként vizsgálták fölül: először arról tájékoztattak, újabb 30 percig várják, miként alakul az időjárás, másodszor pedig arról, mivel nincs változás, törlik az edzést.

Kép: XPB

A csapatok tehát 90 percet már biztosan elveszítettek a nürburgringi hétvégén (reméljük, délutánra javul a helyezet, és a második edzést már teljesíthetik), és a döntéssel az is eldőlt, hogy a Ferrari két ígéretes akadémistájának is várnia kell a debütálásra.

Schumacher az Alfa Romeóval hajtott volna pályára, első számú F2-es bajnoki riválisa, Callum Ilott pedig a Haasszal. Körözgetés helyett azonban nekik is csak várakozás jutott.

A hétvége programja a tervek szerint a 15 órakor kezdődő második szabadedzéssel folytatódik majd, amennyiben az időjárási viszonyok lehetővé teszik a száguldást. Az edzést az M4 Sporton élőben figyelemmel követhetik majd, a közvetítés 14:55-kor indul!

Borítókép: Kép: XPB

További tartalmak