Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo bevasalja főnökén a dobogós tetoválást!

Ricciardo bevasalja főnökén a dobogós tetoválást!

F1, Sky Sports
Nem kegyelmez a Renault gyári visszatérése óta első dobogóját szerző Daniel Ricciardo a főnökének, behajtja azt a tetoválást Cyril Abiteboulon!

Silverstone óta beszédtéma az a tetoválás, amely Daniel Ricciardo és Cyril Abiteboul fogadásának tárgyát képezte még az ausztrál múlt évi Renault-hoz érkezésekor. A versenyző belevitte főnökét, hogy amennyiben dobogós helyezést szerez a csapatnak, egy tetoválást kell csináltatnia. A mintát a versenyző, a méretet és a helyet a csapatvezető választja ki.

Ricciardo többször is közel került már idén a dobogóhoz, három negyedik helyet jegyzett, Silverstone-ban és Mugellóban sem hiányzott neki sok a cél eléréséhez. Az utóbbi hetekben aztán már kicsit háttérbe is szorult a tetoválás téma, erre most jött az a várva várt dobogó. A hétszeres futamgyőztes erős versenyt bemutatva a harmadik helyen kormányozta célba Renault-ját. Aztán pezsgőzött, majd jelezte, nem lesz kegyelem Abiteboulnak!

„Igen, sor fog kerülni rá! Most el fogunk gondolkodni. Talán valami köze lesz hozzám, de németes mellékízzel. Ezen a helyen értük el, szóval valami tradicionális német is kell, hogy legyen benne” – mondta.

Abiteboulnak a brit Sky Sports már adott is egy ötletet: egy képet mutattak neki egy tetoválásról, ami Ricciardo jelképes állatát, egy méhészborzot ábrázolt. A szakember köszönte, de visszautasította a lehetőséget. Azt viszont elismerte, hogy nem fog kibújni a fogadás alól, mostantól tetovált ember lesz. „Gyanítom, igen. De nem ez a nap legnagyobb sztorija” – mondta nevetve.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Ricciardónak azért van annyira fontos, hogy már terve is legyen. „Ismerek egy művészt Londonban. Mindketten vagyunk ott párszor a csapattal közös dolgok miatt, Észak-Londonban, szóval csak telefonálni kell, és berendezünk egy kis házi stúdiót…”

Ricciardo az utolsó Red Bull-os győzelme, vagyis a 2018-as Monacói Nagydíj óta nem állt dobogón – nagyon hiányzott már neki az érzés. „Igen, elég rég volt. Őszintén szólva olyan érzés, mintha újra az első lenne. Rég volt, már két és fél éve, szóval most elég újszerű élmény. Nagyon boldog vagyok, jó látni mindenkit, hiszen már rég vártunk erre” – mondta mosolyogva.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak