Musorujsag
Élő Eredmények

Pár sör is kellett Ricciardo és Abiteboul tetoválásos fogadásához…

Pár sör is kellett Ricciardo és Abiteboul tetoválásos fogadásához…

Motorsport
Pár korsó sör is hozzájárult ahhoz, hogy Cyril Abiteboul fogadást kötött a tetoválásról Daniel Ricciardóval. A Renault-főnök elmesélte, hogyan jutottak el idáig.

Daniel Ricciardónak és Cyril Abiteboulnak is föladta a leckét a Renault gyári visszatérése óta szerzett első dobogója. Előbbinek azt kell kitalálnia, milyen motívumot fog rátetováltatni főnökére, utóbbinak meg azt, hová és milyen méretben varratja föl a versenyző választását. Mindez egy tavaly kötött fogadásuk következménye, mellyel már hónapok óta foglalkozik a paddock, és amit most az ausztrál versenyző be is fog hajtani a csapatfőnökön.

Abiteboul a nürburgringi harmadik helyezésük után elmesélte, hogyan jutottak el a számára kellemetlenné váló egyezséghez. „Ez egyáltalán nem az én stílusom. Gyanítom, ezért is fogadtam. Emlékszem a múlt évi silverstone-i csütörtök estére, amikor Daniel megmutatta nekem az új tetoválását. Megkérdeztem tőle: »Hogyan jutsz el idáig? Mi az a gondolatmenet, ami ráébreszt, hogy ilyen fajta tetoválásra van szükséged?« Azt felelte: »Valójában csak elsétáltam egy tetoválószalon előtt, és arra gondoltam, csináljunk egyet.« Erre én úgy voltam vele, rendben, akkor csináljunk valami komolyat. »Ha dobogós leszel – és ezt pár sör után mondtam –, akkor csináltatok én is egyet!« És én szavatartó ember vagyok, szóval meg fogom csinálni. Már csak azt kell eldöntenem, hogy milyen méretű lesz, és hová kerül” – mesélte a Motorsportnak.

Miközben nem rajongója a tetoválásoknak, Abiteboul nem különösebben aggódik, hogy mi vár rá, úgy érzi, a kármentés jól sikerülhet. „A dizájnt ő választja, a méretet és a helyet én. Mert a méret a lényeg! Szóval amíg a méretet én választom meg, addig szerintem el tudok fogadni bármilyen tervet…”

Gyári újjáalakulása óta szerzett első dobogóját ünnepli a Renault (Fotó: XPB)

Ricciardo már jelezte, olyasmit fog kigondolni, aminek egyszerre van köze hozzá és a Nürburgringhez, a tetoválásra pedig várhatóan Londonban kerülhet sor.

Javaslatból egyébként nincs hiány. A brit Sky Sports fölvetette, talán egy méhészborzot (Ricciardo jelképnek választott állata) kéne Abiteboulra varratni, riporterük, Ted Kravitz ezt továbbgondolva arra jutott, hogy a legideálisabb megoldást egy, a Nürburgring pályarajzából előbújó harcias méhészborz jelentené. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner eközben megjegyezte: „Alig várjuk már, hogy lássuk, egy nagy vörös bika díszíti Cyril hátsóját!”

Borítókép: Cyril Abiteboul nem aggódik túlzottan, hogy mit választ neki Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak