Musorujsag
Élő Eredmények

„Egy új kezdet” – Alonso ma újra a Renault-val száguld

„Egy új kezdet” – Alonso ma újra a Renault-val száguld

Renault
A Renault-csapat megerősítette, hogy Fernando Alonso kedden Barcelonában tesztel velük. A spanyol az idei autót próbálja ki.

Az időzítés nem is sikerülhetett volna jobban. A Renault Daniel Ricciardo révén vasárnap megszerezte a tíz év óta első dobogós helyezését, két nappal később pedig Barcelonában már az ausztrál jövő évi utódja, Fernando Alonso vezetheti az R.S.20-ast. Az istálló kedden reggel erősítette meg a már múlt héten kiszivárgott hírt, miszerint filmes napot tartanak a kétszeres világbajnokkal, aki főnöke szerint „a vérszagot megérezve cápaként lendülne támadásba” már 2021-ben is, holott ezt a szezont előzetesen teljesen le akarta írni.

„Elképesztő élmény lesz visszaülni a volán mögé” – nyilatkozta a tesztje kapcsán a csapattal már a nürburgringi hétvégén is folyamatos kapcsolatban álló spanyol. „Két évig nem ültem Forma–1-es autóban, így már alig várom. Olyan lesz ez, mint egy új kezdet. Meg fog lepni az autó sebessége, a fékteljesítménye, a kanyartempó. Sok minden ér majd újra meglepetésként, és már nagyon várom ezt.”

Fernando Alonso (Fotó: Renault)

Alonso a szabályok értelmében csupán 100 kilométert teljesíthet a katalán pályán, azt is bemutatógumikon, ám a barcelonai körözés így is különleges lesz számára, hiszen húsz éve ugyanezzel az enstone-i csapattal debütált az F1-ben, ugyanezen pályán. „Emlékszem az első tesztemre 2000-ből a Benettonnal. Az is Barcelonában volt. Most húsz évvel később újra itt tesztelek. Ez az egyik utolsó lehetőség, hogy Renault néven tesztelhetem az autót, hiszen a csapat neve jövőre változni fog. Kiváltságosnak érzem magam, és nagyon izgatottan várom.”

 

Cikkajánló: Ezért választotta Alonso az F1-es visszatérést 2021-re

„A tesztre való felkészülés nem volt egyszerű a COVID-megszorítások miatt. Nem voltam túl sok napot a szimulátorban, de összességében készen állok. Ez csak száz kilométer, egy filmes nap, de próbálunk mindent kihozni a körökből, és készítünk pár fotót és videót is. Tudom, hogy fogok tanulni ebből is, és sok mindent föl fogok fedezni ezekben a körökben. Nyitottan viszonyulok az egészhez, és igyekszem minden kilométerből a lehető legtöbbet tanulni” – mondta a tesztje előtt a 2005-ben és 2006-ban is a Renault-val világbajnok Alonso.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: Renault)

További tartalmak