×

Sajtó: koronavírusos esetek Alonso renault-s tesztcsapatában

Sajtóértesülés szerint két csapattag is pozitív koronavírus-tesztet produkált a Renault-nál Fernando Alonso keddi barcelonai tesztje előtt.

Fernando Alonso (Fotó: Renault) Fernando Alonso tesztje a Renault-val (Fotó: Renault)
Idén már megszokhattuk, hogy a tesztelés nem feltétlenül jelenti ugyanazt a Forma–1-ben, mint rég. Miközben Fernando Alonso a szó hagyományos értelmében vett tesztjét várta, a neki lehetőséget biztosító Renault a másik fajta tesztekkel készült a filmes napra. És a Racefans értesülései szerint a csapattagok koronavírus-tesztjéből kettő is pozitív eredményt hozott.

A sárga-feketék a dobogós helyezést hozó nürburgringi hétvége után a következő állomásra, Portugáliába tartva Barcelonában tettek kitérőt egyik autójukkal és az azt működtető személyzettel, hogy a jövőre visszatérő kétszeres világbajnok a múlt téli mclarenes gyakorlása óta először vezethessen F1-es gépet. A bevetés előtt az utazó embereket mind próbának vetették alá, és a Racefans beszámolója szerint két dolgozójuk biztosan koronavírussal fertőződött, miközben összesen hat alkalmazottat különítettek el a barcelonai hoteljükben. Alonso filmes napján nem vettek részt.

A lap úgy tudja, az istálló betartotta az FIA járványügyi protokollját, és az érintettek az Eifel Nagydíjon nem érintkeztek a csapat vezető beosztású személyeivel, így sem Cyril Abiteboul csapatfőnökkel, sem a futamra ellátogató Renault-elnökkel, Luca de Meóval.

Az enstone-iak egyelőre nem erősítették meg az értesülést, a pozitív esetek ugyanakkor nyugtalanítóak lehetnek, hiszen a múlt hétvégi Eifel Nagydíjon a Mercedes csapatánál is két koronavírusos alkalmazottat szúrtak ki a tesztek. A csillagosok még a hétvége kezdetén hazaküldték a két beteget és a velük kapcsolatba került további négy alkalmazottat. Utóbbi csapattagokat annak ellenére, hogy egymást követő három negatív tesztet is produkáltak. A hat dolgozót Angliából hívott emberekkel helyettesítették.

Fotó: RenaultEközben a közelmúltban több versenyzőnél is fölmerült a koronavírus gyanúja, szerencsére csak vaklármaként. Lance Strollnak betegség miatt kellett kihagynia a németországi hétvégét, és a Racing Point először attól tartott, hogy fertőződött, ám a tesztjei mind negatívak lettek, így vélhetően más betegség támadta meg. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója eközben arról számolt be, hogy náluk Alexander Albonnak, valamint az Alfa Romeónál Antonio Giovinazzinak is volt egy nem egyértelmű teszteredménye, ami kapcsán fölmerült, talán őket is helyettesíteni kell. Erre végül nem került sor.

Az F1 legutóbb múlt pénteken tette közzé a vírustesztekről szóló heti jelentését. A múlt csütörtökig eltelt hét nap során 1635 tesztet hajtottak végre, és ebből három hozott pozitív eredményt.