Musorujsag
Élő Eredmények

Lehet, mégsem lesznek nézők Portugáliában

Lehet, mégsem lesznek nézők Portugáliában

Reuters
Előfordulhat, hogy az eredeti tervekkel ellentétben zárt kapus lesz a Portugál Nagydíj, a helyi egészségügyi hatóság ugyanis fontolóra vette a nagyobb sportesemények látogatásának tiltását a koronavírus terjedésének fékezése érdekében.

Júliusban jelentették be, hogy az F1 visszatér Portugáliába, miután az alaposan áttervezett versenynaptárba a portimaói pálya is bekerült. Később a szervezők közölték, szeretnék közönség előtt megrendezni versenyüket, ehhez pedig akkor megkapták a szükséges engedélyeket, és a jegyértékesítésnek is nekivágtak.

Az illetékesek augusztusban jelezték, már 28 ezer jegyet sikerült eladniuk, ami pedig az eseményt illeti, akár 40 ezer szurkolót is beengednének arra. Igaz, lehetőségként már ekkor megemlítették, a világjárvány súlyosbodása esetén nem engedik be a nézőket a lelátókra.

Algarve, Portimao (Fotó: XPB)

Ami a portugáliai adatokat illeti, az ország jól kezelte a járvány első hullámát, a második viszont több államhoz hasonlóan náluk is erősebbnek látszik: pénteken 2608 új fertőzöttről adtak hírt, ami a legmagasabb volt a járvány kezdete óta, igaz a helyi egészségügyi hatóság jelentése szerint tesztet is többet végeztek az utóbbi időben.

A tendencia tehát romlik, ezt látva pedig az egészségügyi hatóság elnöke, Graca Freitas egy délutáni sajtótájékoztatón jelezte, fontolóra veszik a nagyobb sportesemények látogatásának tilalmát. Elmondta, egy másik lehetőség a nézőszám limitálása lehet. Kiemelte, a döntéshozási folyamat során figyelembe fogják venni az adott régió járványügyi helyzetét, és az érintett sportesemény jellegét is.

Hasonló történetet már láttunk lejátszódni a 2020-as szezon során: eredetileg a szintén visszatérő Török Nagydíj is szurkolók előtt zajlott volna, a szervezők értékesítettek is több ezer jegyet, majd végül biztonsági okokból mégis zártkapussá tették a versenyt.

Portugál zászló (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak