Musorujsag
Élő Eredmények

Stroll már jobban van, a csapat számol vele

Stroll már jobban van, a csapat számol vele

GMM, Racing Point
Már jobban érzi magát, és készül a visszatérésre a két héttel ezelőtti Eifel Nagydíjat betegség miatt kihagyó Lance Stroll – jelezte közösségi oldalán a fiatal kanadai versenyző csapata, a Racing Point.

Otmar Szafnauer csapatvezető elárulta, Stroll már az Orosz Nagydíj után rosszul érezte magát, nem is tudott megfelelően edzeni, ennek ellenére azonban végig bízott abban, hogy autóba ülhet a Nürburgringen. A kanadai aztán az utolsó pillanatig várt (egy kis időt nyert is, miután a pénteki edzéseket törölték), mielőtt bejelentette, nem tud részt venni a viadalon.

Az istálló elárulta, bár gyanakodtak koronavírusfertőzésre, Stroll tesztjei negatívak voltak; később fölmerült, a kanadainak egy gyomorvírus miatt kellett távol maradnia a futamtól. Helyét az időmérő előtt beugró Nico Hülkenberg vette át.

Lance Stroll (Fotó: XPB)

A német idén harmadszor vehetett részt F1-es nagydíjhétvégén, a közelgő Portugál Nagydíj kapcsán pedig fölmerült, akár negyedik alkalommal is autóba ülhet, amennyiben Stroll továbbra sem lesz megfelelő állapotban. A Racing Point azonban jelezte, már javult a kanadai állapota, így tehát egyelőre vele terveznek.

„Már jobban érzi magát” – írta közösségi oldalán a Racing Point. „Szóval arra számítunk, hogy Portugáliában visszatér és a szokásos módon autóba ül” – tették hozzá. Ami a versenyző állapotát illeti, a hét során biztosan kapunk még frissítést az alakulattól.

Noha Hülkenberg minden beugrása alkalmával tisztességesen helyt állt, a Racing Point számára fontos volna, hogy az autót jobban ismerő, folyamatosan versenyző Stroll visszatérjen, a csapat ugyanis harcban áll a konstruktőri bajnokság harmadik helyéért. Jelenleg a kívánt pozícióban állnak, de a McLaren és a Renault is hat ponton belül van hozzájuk képest.

Lance Stroll (Fotó: Racing Point) Lance Stroll (Fotó: Racing Point)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak