Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo két terve: elárulta, mikor lesz meg Abiteboul tetoválása

Ricciardo két terve: elárulta, mikor lesz meg Abiteboul tetoválása

F1
Daniel Ricciardo már dolgozik Cyril Abiteboul tetoválásának tervein. Elárulta, várhatóan mikor láthatjuk az eredményét, és a dobogójáig vezető útról is ejtett szót.

„Nem láttam még senkit, aki ennyire izgul a gondolattól, hogy tetoválása lesz, sőt, most már a tudattól” – állapította meg mosolyogva a legutóbbi Eifel Nagydíjon harmadikként záró Daniel Ricciardo Portimaóban. Főnökére, Cyril Abiteboulra, valamint a vele tavaly Silverstone-ban kötött fogadására utalt ezzel, melynek értelmében a dobogós helye után a Renault csapatfőnökének most vállalnia kell, hogy magára tetováltatja azt a képet vagy mintát, amit az ausztrál versenyző választ számára.

„Van egy művész, aki egyszerre két terven is dolgozik jelenleg. Már közel vagyunk” – jelentette Ricciardo, aki tréfából a múlt héten már közzétett egy videót az Instagramon arról, hogyan tervezget a Paint programban…

A renault-s azt is előrebocsátotta, mikorra várható az eredmény. „Még egyeztetek Cyrillel a logisztikai kérdésekről. Remélhetőleg a Bahreinnel kezdődő utolsó triplahétvége előtt sikerül megcsinálni. Tudom, hogy akkortájt a gyárban leszek, és remélhetőleg ő is arra jár…” – mondta kaján vigyorral.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

 

Ricciardo örül, hogy hozzájárult a csapat fejlődéséhez

Noha Abiteboul bevallottan nem rajongója a tetoválásoknak, a mostanit aligha fogja bánni. Csapata a 2016-es megalakulása óta először pezsgőzhetett. Ez a főnök szerint nem kis részben Daniel Ricciardo érdeme, aki nagyot lendített a Renault szekerén a 2019-es érkezése óta. Annak ellenére, hogy az első idényük elmaradt a várakozásaiktól, és arra motiválta a versenyzőt, hogy 2021-re a McLarenhez írjon alá. Hogy Ricciardo a hangulat szempontjából milyen módon járult hozzá a Renault lendületbe kerüléséhez, arra többek között a tetoválásos fogadás is jó példa.

A hétszeres futamgyőztes örül, hogy Abiteboul elismeri a csapat fejlődésében játszott szerepét. „Hízelgő volt ezt hallani. Gyanítom, a korral is jár, hiszen a pályám azon szakaszán járok, amikor úgy érzem, kellően tapasztalt vagyok már, és a sportágban eltöltött éveim után pozitív hatással lehetek. Az ember hangulatot, energiát ad a csapatnak, megfelelő hozzáállást. Amikor belépek egy szobába, észreveszek embereket – elég egyszerűnek hangzik, de tényleg számít. Aztán ott a technikai oldal is, hogy milyen visszajelzéseket adok a csapatnak, hogyan mutatok irányt nekik, mire érdemes koncentrálni a fejlesztésnél. És ott a vezetés, az, amit vasárnap mutatsz, elhivatottságot és szenvedélyt. Sok mindent tehet egy versenyző a csapat előrébb viteléért.”

„Már eléggé benne vagyok a pályafutásomban, de még így is tart a tanulási folyamat. A Renault-nál töltött tizennyolc hónapot izgalmasnak találtam, szerettem volna eljutni eddig a pontig a csapattal. Tanultam, fejlődtem, és még mindig sok mindent tehetek magamért és a csapatért is. De jó érzés, hogy idén megmutatkozik az eredmény, és az is, hogy elismernek. Viszont ez nem csak rólam szól, az egész csapat előrébb lépett idén, egységesen dolgozik. Ez végső soron egy csapatsport, és a csapatunk egyre jobb.”

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

 

Cél a harmadik hely

A Renault a Nürburgringen 6 pontra zárkózott öl a konstruktőri harmadik helyezettre. E pozíciót a Racing Point vette át a McLarentől, a wokingiak 4 egységre vannak tőlük, és 2-re a Renault-tól. A sárga-feketék célja már határozottan a bajnoki bronz, amiről 2019-es szezonjuk után aligha álmodoztak év elején.

„Egyértelműen harcban vagyunk érte. Nagyon is benne vagyunk, de mindhárom csapat, azonos mértékben” – állapította meg Ricciardo. „Annyira egyenlő küzdelem ez, hogy sokszor csak az dönt, kinek sikerül jobban a rajtja és az első köre. A pályán elfoglalt pozíción múlik, ennyire szoros. Emellett fontos a megbízhatóság, hogy mindkét autóval pontot szerezzünk, ha lehetséges. Ez a célunk, ezzel tehetjük könnyebbé az életünket. Az év elején úgy tűnt, a Racing Point van egy lépéssel előrébb, aztán a McLaren mutatkozott erősnek, majd mi. Nagyon szoros ez.”

Amikor fölvetették, a Renault most favoritnak tűnik e hármas csatában, Ricciardo óvatosságra intett. „Talán, talán, ha fogadásként beszélnénk erről, akkor egy kicsi előnyben vagyunk, de nagyon szoros. Nyomjuk tovább, vesztenivalónk nincs, mivel ötödikek vagyunk, így van ötödikként, negyedikként vagy harmadikként zárunk. Szerintem határozottan lehetünk jobbak az ötödik helynél.”

Hogy meglegyen a vágyott pozíció, ahhoz viszont a Nürburgringgel ellentétben mindkét autójukkal pontokat kell szerezniük. Esteban Ocon idén háromszor esett ki, kétszer az utóbbi öt versenyen. A francia bízik benne, hogy a folytatás más lesz nála, és ő is hozzá tud járulni a csapat felzárkózásához. „Ez megesik az autóversenyzésben. Jó helyzetben voltunk, sok pontot szerezhettünk volna. A Nürburgringen a legjobb ötbe kerülhettünk volna. Keményen dolgozunk ezen. A csomag egészét tekintve viszont jók vagyunk, nagyot fejlődtünk a szezonkezdés óta. Még ha vannak kieséseim is, Daniel dobogója az egész csapat számára megelégedést jelentett, hiszen régóta vártak már erre. Jó lenne újabbakat szerezni idén. Részemről is” – fogalmazott a csapatnál első szezonját futó versenyző.

A Portugál Nagydíj közvetítési időpontjai
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak