Musorujsag
Élő Eredmények

Stroll három büntetőpontot is kapott

Stroll három büntetőpontot is kapott

FIA
A Racing Point pilótája, Lance Stroll összesen három büntetőpontot kapott a Portugál Nagydíj után azokért az incidensekért, melyekben érintett volt a futam során. Ideértve a Lando Norrisszal való ütközést is, amiért már a verseny alatt szankcionálták.

Stroll a tizedik pozícióért harcolt a McLaren versenyzőjével, amikor bekövetkezett a mindkettejük versenyét megpecsételő ütközés: az első kanyarban koccantak, miután a kanadai a külső ívről próbálta körbe autózni ellenfelét, akinek nem hagyott elég helyet a manőver során.

A versenybírák őt tették felelőssé a történtek miatt (értékelésükben kiemelték, Norris mindent megtett az ütközés elkerüléséért), és öt másodperces büntetéssel sújtották.

Nem ez volt azonban az egyetlen szankció, amit kiosztottak neki: később ismét kapott egy 5 másodperces büntetést, amiért többször kiszélesítette a pályát, a leintést követően pedig kiderült, összesen három büntetőponttal is „gazdagabb” lett a verseny során. Kettőt kapott a Norrisszal való ütközésért, egyet pedig a pályaszélesítésért.

FIA logó (Fotó: XPB)

A futam alatt Romain Grosjean és Danyiil Kvjat is kapott 5 másodpercet, amiért „többször is elhagyták a pályát megfelelő indok nélkül”, és természetesen nekik is járt a büntetőpont a szabályszegésért.

Ezzel az orosz neve mellett már összesen öt található a büntetőpontokból, Strollnak három van, Grosjeannak pedig egy, tehát egyelőre egyiküknek sem kell attól tartaniuk, hogy elérik a 12 pontos határt, ami azonnali, a soron következő versenyre vonatkozó eltiltást von maga után.

A versenybíráktól a mai nap során további jelentés is várható, hiszen Sergio Pérez és Pierre Gasly csatája még vizsgálat alatt áll. Ennek során a mexikói riválisa elmondása szerint túl agresszíven védte pozícióját.

Lance Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak