Musorujsag
Élő Eredmények

A Racing Point erősebb teljesítményt vár Strolltól

A Racing Point erősebb teljesítményt vár Strolltól

RaceFans
A Racing Point csapatvezetője, Otmar Szafnauer a hétvégi imolai versenyen jobb teljesítményt vár Lance Strolltól, aki véleménye szerint Portugáliában nem volt csúcsformában a koronavírusból való felépülést követően.

Stroll – mint később kiderült – koronavírusfertőzés miatt hagyta ki az Eifel Nagydíjat, és mivel a német viadal után üres hétvége következett, Portugáliában már vissza is térhetett, hiszen volt ideje felgyógyulni a betegségből. Visszatérése felejtősre sikerült, a hétvége során ugyanis két balesetbe is belekeveredett.

Először „csak” pénteken, a második szabadedzésen, másodszor viszont már a futamon, ez az ütközés pedig (ami a kanadai hibájából történt) értékes pontoktól fosztotta meg az istállót, ami harcban áll a bajnoki bronzérem megszerzéséért.

Főnöke a folytatásban jobb teljesítményt vár tőle. „A visszatérést Sergio (Pérez, a csapattárs, aki szintén elkapta a vírust) is nehéznek találta, hiszen a vetélytársak nem hagytak ki egyetlen fordulót sem” – kezdte Szafnauer. „Szóval, visszatérsz ugyan, de nem vagy ugyanazon a szinten, mint előtte, mert körülötted senki sem hagyott ki versenyt. Lance Imolában már jobb lesz” – tette hozzá.

Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)

Ami a lehetséges eredményt illeti, főnöke szerint a Lando Norrisszal való ütközés nélkül Stroll akár a legjobb öt közé is bekerülhetett volna Portugáliában (ehelyett azonban végül feladta a küzdelmet). „Amikor ütköztek, a hetedik helyért akart előzni. A tizenkettedik helyről indult, és néhány kör alatt gyorsabb volt már, mint Lando. Szóval meg kellett volna szereznie a hetedik helyet.  Ha sikerült az előzés, akkor ott végezhetett volna, ahol (Pierre) Gasly. Az autónk jó volt” – fogalmazott.

Ami az FIA döntését (egyértelműen Strollt okolták, aki 5 másodperces büntetést és két büntetőpontot is kapott) illeti, a főnök szerint kissé kemény volt a testület. „Lance egy kicsivel Lando előtt volt, amikor bekanyarodtak. Valamivel gyorsabb volt nála. Nem tudom, hogy Lance végül bekanyarodhatott volna-e, vagy megcsinálhatta volna-e az előzést. Nekem ez versenybaleset volt.”

Amikor megkérdezték, érzése szerint Stroll még a vírus utóhatásaitól szenved-e, a csapatvezető a következőképpen válaszolt: „Én ezt nagyon nehezen tudom megítélni. Lance az edzőjével készül, és szerinte nincs különbség. Jól érzi magát. Szóval nehéz erre a kérdésre válaszolni.”

Lance Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak