×

Rosberg: Hamilton a sporttörténelem egyik legnagyobb eredményét érte el

Nico Rosberg nem győzte dicsérni korábbi csapattársát, Lewis Hamiltont, aki Portugáliában 92. sikerével a futamgyőzelmek örökranglistájának élére állt. A német szerint az egykori csapattárs az univerzális sport történetének egyik legnagyobb eredményét érte el.

Motor Racing - Formula One World Championship - Bahrain Grand Prix - Race Day - Sakhir, Bahrain Nico Rosberg és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
A Mercedes klasszisa Németországban beállította, a múlt hét végén, Portugáliában pedig megdöntötte Michael Schumacher 2006 óta fennálló 91 futamgyőzelmes rekordját. Ennek kapcsán mindkét verseny után számos dicséretet kapott riválisoktól, korábbi riválisoktól, valamint csapatvezetőktől, szakértőktől egyaránt.

Nemrég a korábbi csapattárs, Nico Rosberg is kalapot emelt Hamilton előtt, aki mellett márkatársként egyébként csak ő tudott világbajnoki címet szerezni (a 2016-os szezonban, ami kettejük párharcáról maradt emlékezetes).

Nico Rosberg (Fotó: XPB)„Hatalmas tisztelet jár neki azért, amit elért” – kezdte a német, aki bajnoki sikere után azonnal visszavonult, azóta pedig televíziós szakértőként követi a királykategória eseményeit. „Az csak egy dolog, hogy úgy teljesít, ahogy, hogy egy fantasztikus versenyző, de folyamatosan ott van a csúcson, évről évre magas szinten marad, folyamatosan ő az a srác, akit le kell győzni. Továbbra is ő uralja a mezőnyt, és ez így nagyon kemény” – tette hozzá.

„Ez minden bizonnyal az egyik legnagyobb sporteredménynek számít, nemcsak a Forma–1-en belül, hanem minden sportágat figyelembe véve. Egészen egyszerűen csak emelni tudom előtte a kalapomat” – hangsúlyozta.

Rosberg szerint az is dicséretet érdemel, hogyan használja Hamilton az ismeretségét, hogy közösségi oldalain keresztül felhívja a figyelmet az aktuális társadalmi kérdésekre, vagy olyan fontos témákra, mint például a környezetváltozás, a környezetvédelem. „Nagyon klassz, ahogyan a platformjait használja, és tudatosan próbál jót tenni. Előre tekint, és gondol a jövőre. Ezt nagyon tisztelem benne. Egy ilyen őrült időszakban minden idők legjobbjává vált az F1-ben, eközben pedig tud a nagyobb képre gondolni, ezt nagyon tisztelem” – zárta gondolatát.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)