Musorujsag
Élő Eredmények

Tokmac gólja lebénította a Dinamót - Gurulj be lassítva is!

Tokmac gólja lebénította a Dinamót - Gurulj be lassítva is!

M4 Sport
Az M4 Sport Gurulj be lassítva is! című podcastjének legújabb részében természetesen a 2–2-re végződött Ferencváros – Dinamo Kijev Bajnokok Ligája-meccs volt Berkesi Judit és Hajdú B. István beszélgetésének fókuszában.

A szerdai döntetlen után a Fradi két forduló után ugyanannyi ponttal áll a BL-főtáblán, mint a Real Madrid. Hajdú B. Istán szerint a Dinamo egyértelműen bebizonyította, hogy nagyon jó csapat, amely masszívan és gyorsan játszik, és az első félidőben sokkal jobb teljesítményt nyújtott a Ferencvárosnál.

A második játékrész zöld–fehér feltámadása nem a csapatjáték feljavulásának volt köszönhető, hanem „egy nagyon jó és egy zseniális” megmozdulásnak, azaz Zubkov külsővel belőtt labdájának és Tokmac lövésének, amely a szépítő gólt eredményezte. „A Dinamo érthetetlenül futballozott 2–1 után, de ehhez a Fradinak is komoly köze volt: nyomást gyakorolt, jól jöttek a cserék. Megszolgáltuk az egyenlítő gólt, és még volt egy Zubkov-lövés, ami ha kicsit lejjebb megy, lehet, hogy most fordításról beszélünk és nem csak egyenlítésről” – fogalmazott Hajdú B. István, aki szerint annak is nagy szerepe volt az egyenlítésben, hogy a Fradi a második félidőben a B-közép előtti kapura támadt.

Szombaton a Fehérvár, jövő szerdán pedig a – valószínűleg Cristiano Ronaldo nélkül érkező – Juventus vár a Ferencvárosra, Szerhij Rebrov vezetőedzőnek úgy kell „sakkoznia” a játékosokkal, hogy „a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon”, mivel a jövő évi BL-szereplés alapja a bajnokság megnyerése, a BL-pontok ugyanakkor súlyos eurószázezreket és UEFA-pontokat hozhatnak a konyhára.

A beszélgetésben szóba került Szoboszlai Dominik is, aki már a második Bajnokok Ligája-mérkőzésén szerzett gólt, három BL-találatával pedig a legeredményesebb magyar játékossá lépett elő. „Méghozzá ez se a bepasszolom két lépésről az üres kapuba típus volt, hanem Oblaknak, a világ egyik legjobb kapusának rúgta úgy a szeme közé, hogy a kezét sem tudta felemelni.”

További tartalmak