Saját zsebből jutalmazta csapattársait Schumacher

Volt benettonos szerelője elmesélte, Michael Schumacher saját pénzből fizetett bónuszt az autóján dolgozóknak a sikerek után.

Michael Schumacher Story Michael Schumacher 1994-es bajnoki ünneplése (Fotó: XPB)
Korábbi kollégái számos történetet elmeséltek már Michael Schumacherről annak illusztrálására, mi tette igazi csapatjátékossá és annyira népszerűvé a hétszeres világbajnokot. Tudható, hogy az őt körülvevőkhöz mindig volt egy kedves szava, hogy listát vezetett a kollégák születésnapjáról, csak hogy időben felköszönthesse őket, Sabine Kehm menedzser pedig azt is elmesélte, hogy hosszú időn át volt képes azon törni a fejét, kit milyen ajándékokkal lepjen meg karácsonykor.

A Renault jelenlegi sportigazgatója, Alan Permane még pályafutása elején, szerelőként dolgozott együtt a későbbi bajnokkal a Benettonnál, és mint azt a Beyond The Grid című F1-es podcastnak elmesélte, abban az időben ők bónuszokat is kaptak tőle a sikerek után.

„Michael már az elejétől fogva egy sokoldalú fickó volt. Én az ő autóján dolgoztam, és mindannyiunkkal nagyon jól bánt. Volt egy kis bónuszrendszerünk. Nem túl nagy, de ha jól szerepelt, mindannyian kaptunk egy kis bónuszpénzt, mindenki, aki az ő autóján dolgozott. Mindenkire odafigyelt” – mesélte.

A sokat látott Alan Permane idén Silverstone-ban már az 500. F1-es versenyét ünnepelte (Fotó: XPB)Schumacher a jó eredmények után saját bónuszaiból adott a társaknak, és ez Permane-ben mély nyomot hagyott, mivel nemigen látott hasonlót másoktól. „A másik oldalon dolgozók is mind nagyon szépeket mondtak róla. A PR-es, a sajtós, a marketinges oldalon. Igazi profi volt, és biztos vagyok benne, hogy sokaknak nehezükre esett az ilyesmi, de Michael nagyszerű volt ebben. Szóval igazán sokoldalúan volt jó.”

 

Cikkajánló: Így vált Schumacher a Ferrari összetartó erőjévé

A csapat vele dolgozó tagjainak jutalmazása később aztán egy másik bajnok szokása is lett. Fernando Alonsóról is tudható, hogy díjazta ilyen módon a kollégákat a korábbi csapatainál, és tekintve, hogy ő is az enstone-iaknál, Flavio Briatore versenyzőjeként mutatkozott be, nem lenne meglepő, ha az ötletet Schumachertől szedte volna.