Musorujsag
Élő Eredmények

Russell autóját vezetheti Nissany

Russell autóját vezetheti Nissany

Williams
A Williams brit üdvöskéje, George Russell kihagyja a Bahreini Nagydíj első szabadedzését, csapata ugyanis úgy döntött, az ő autóját adja oda az idén harmadszor lehetőséget kapó tesztversenyzőnek, Roy Nissanynak.

A csapat már korábban bejelentette, hogy az F2-ben edződő izraeli versenyző Bahreinben is vezetheti az FW43-ast az első pénteki szabadedzésen. Vagyis a spanyol és az olasz hétvége után Nissany harmadszor is lehetőséget kap arra, hogy élesben, egy hivatalos F1-es hétvége keretén belül dolgozzon az alakulattal.

Nemrég az is kiderült, hogy George Russell autóját vezeti majd, a csapat ugyanis úgy döntött, a britnek és nem az első Forma–1-es szezonját teljesítő csapattársnak, Nicholas Latifinek kell „kiülnie” az első edzést, amin Nissany lehetőséget kap.

Roy Nissany (Fotó: XPB)

„A csapat üdvözli Roy Nissanyt, aki idén utoljára kap majd lehetőséget szabadedzésen” – kezdte a Williams teljesítménymérnöke, Dave Robson. „Roy remek munkát végzett az előző edzésein, főleg ha figyelembe vesszük, mennyire összetett volt az idei szezon a világjárvány miatt. Várjuk a visszajelzéseit arról, hogyan változott az autó Monza óta, és az új tesztelemekről is” – tette hozzá.

Az izraeli versenyző bár hivatalos hétvégén most kap utoljára lehetőséget 2020-ban, nem most vezeti utoljára az FW43-ast, hiszen a szezonzáró utáni fiatalok számára kiírt teszten is beülhet a volán mögé, a Williams ugyanis felosztotta a napot közte és másik tesztversenyzője, Jack Aitken között.

„Roy nemcsak a hétvégi munkához járul hozzá, hanem az autóban töltött ideje hasznos felkészülés lesz annak a hosszabb tesztnek, amit a versenyévadot követően az Abu Dhabiban rendezett gyakorlás alkalmával teljesíthet majd” – jegyezte meg a szezonzáró utáni tesztlehetőség kapcsán a tapasztalt mérnök.

Borítókép: Roy Nissany (Fotó: XPB)

További tartalmak