A Haas már sort kerített Schumacher üléspróbájára

A Haas kihasználta, hogy a csapat, a versenyautók és a nemrég hivatalosan bejelentetett új versenyző, Mick Schumacher is Bahreinben van: szerda délután sort kerítettek a fiatal versenyző üléspróbájára is.

EoO8Sb1XIAAc2VV Mick Schumacher (Fotó: XPB)
Régóta cikkeztek már róla, és több megbízható forrás is biztosra vette, hogy az F2 listavezetője, Mick Schumacher 2021-ben már a Forma–1-ben szerepel, mégpedig a Haas-istálló pilótájaként. Hivatalosan azonban csak (magyar idő szerint) szerda délelőtt jelentették be, hogy a fiatal német szerződést kötött az amerikai alakulattal.

Nem sokkal később az is kiderült, Schumacher már rajtszámát is kiválasztotta (a 47-est fogja használni a királykategóriában), és az is, hogy a szezonzáró hétvége első szabadedzésén autóba is ülhet, és ott lesz a futamot követő tesztnapon is.

Mick Schumacher (Fotó: XPB)Mivel a Bahreini Nagydíj után a helyszínen maradt az F1 és az F2 mezőnye, köszönhetően annak, hogy a hétvégén ismét az arab országban rendeznek futamot, a Haas kihasználta az alkalmat, hogy sort kerítsen Schumacher üléspróbájára is a jövő hét végén esedékes szabadedzéses beugrás és az azt követő teszt okán.

Mick Schumacher (Fotó: XPB)A csapat közösségi oldalán adta hírül, hogy (miután megkapták az engedélyt, hogy versenyzőjük csatlakozzon hozzájuk a pályán) a fiatal német ezt a kötelességet is letudta, és néhány képes is mellékelt az autóval ismerkedő Schumacherről.

Ami a folytatást illeti, noha az F1-es kaland egyre közelebb és közelebb kerül Schumacher számára, a hétvégén még a Forma–2-es véghajrára kell összpontosítania, fontos futamok várnak ugyanis rá: most szerezheti meg a bajnoki címet, amennyiben sikerül megtartania elsőségét a tabellán. Előnye az utolsó forduló előtt 14 pont Callum Ilott-tal szemben.