Musorujsag
Élő Eredmények

Már választott F1-es rajtszámot Mick Schumacher

Már választott F1-es rajtszámot Mick Schumacher

Motorsport-Total
Már ki is választotta állandó Forma–1 rajtszámát Mick Schumacher. A Haas leendő versenyzője elmagyarázta, mi alapján döntött.

Hat évvel azután, hogy megkezdte formaautós karrierjét, Mick Schumacher már a szakág csúcsán, a Forma–1-ben tekerheti a kormányt. A hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher fia jövőre a Haas csapatánál mutatkozik be.

A bejelentésre ugyan csak szerdán került sor, a Forma–2-es bajnoki éllovas a sajtótájékoztatóján elárulta, már hetek óta tudta, hogy jók az esélyei, ám a pletykákkal ellentétben a szerződését nemrég írta csak alá. „A szocsi hétvégén kaptam a hírt, hogy jónak tűnik a helyzet. De akkor még nem volt minden végleges. Nem sokkal tudtam meg korábban, mint mindenki más, hogy a Forma–1-ben fogok versenyezni. Ez egy hatalmas dolog, egy álmom válik valóra. Hihetetlen!” – nyilatkozta a szerdai online sajtóbeszélgetésen.

Azt is elárulta, hogy már ki is választotta állandó F1-es rajtszámát, ami a 47-es lesz. Az indoklása egyszerű: „A négyes és a hetes a két kedvenc számom, de mivel mindkettő foglalt volt, összeraktam őket negyvenhetessé.”

A 4-est jelenleg Schumacher korábbi Forma–4-es ellenfele, Lando Norris használja a McLarennél, a 7-es pedig már az állandó rajtszámok bevezetése óta az Alfa Romeó-s Kimi Räikkönené.

Mick Schumacher (Fotó: LAT Photo/Motorsport Images) Mick Schumacher (Fotó: LAT Photo/Motorsport Images)

Mint azt Schumacher fölfedte, a 47-esnek egyébként további jelentősége is van. „Vicces, de ha a családban mindenki születésnapját összeadjuk, negyvenhetet kapunk” – mondta. És valóban, Mick március 22-én, nővére, Gina Maria február 20-án, édesanyja, Corinna március 2-án, édesapja, Michael pedig január 3-án született.

Ha már számmisztika, érdekes egybeesés, hogy Mick az édesapjához hasonlóan 22 esztendősen fog bemutatkozni a Forma–1-ben, kerek 30 év különbséggel, amennyi a születési évük között is van.

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: LAT Photo/Motorsport Images)

További tartalmak