Videó: Michael Schumacher gokartba ülteti az 1 éves Micket

Michael Schumacher már egy évesen gokartba ültette a húsz évvel később F1-es szerződést kapó Micket; Jos Verstappennel pedig még nevetve beszéltek arról a lehetőségről, hogy fiak egy nap ellenfelek lesznek a pályán…

Mick és Michael 2000-ben
Most már biztos: Mick Schumacher jövőre csatlakozik a Forma–1 második generációs versenyzőinek táborához. E tábor egyre népesebb, a jelenlegi mezőnyben Kevin Magnussen és Max Verstappen is korábbi F1-es versenyző gyermekeként van jelen. Mick 2021-től előbbi csapatához, a Haashoz érkezik, és utóbbi ellenfele lesz.

Az erről szóló bejelentés kapcsán elő is kerültek a régi videók az archívumokból. Például egy holland tévé által 2002-ben készített interjú, amelyet Michael Schumacher korábbi benettonos csapattársával és barátjával, Jos Verstappen közösen adott. A két versenyző akkor még nevetve kommentálta annak lehetőségét, hogy fiaik, az 1999-ben született Mick, valamint az 1997-es születésű Max egy nap még hozzájuk hasonlóan egymás ellen versenyezhetnek.

„Sosem vitáztunk semmilyen formában a barátságunk kezdete óta, szóval úgy vélem, ez lehet az első vita közöttünk, ha ők ketten egymás ellen versenyeznének” – mondta nevetve az akkor még „csak” ötszörös világbajnok Michael Schumacher. „Hasonló korúak, szóval egymás ellen küzdenének, ha úgy döntenének, hogy gokartozni kezdenek egy nap” – tette hozzá Verstappen.

Schumacher azért jelezte, számára nem ez a legálomszerűbb forgatókönyv. „Szerintem a lovaglás, a golfozás sokkal jobb sportág lenne a gyerekeinknek, nemde?” – kérte Verstappen egyetértését. Barátja elmondta: „Igen, vagy a tenisz. Ami engem illet, a Forma–1 még nagyon messze van, és sosem tudhatod, mi lesz tizenöt év múlva. Én segíteni fogom őt, bármit is akar csinálni. Ha focizni akar, mindent elkövetek, hogy a legjobb csapatba kerüljön. És ugyanez a gokartnál, a tenisznél, bárminél” – mondta a holland.

A Haas F1-es csapata eközben egy 2000-es Európa Nagydíj előtt készült videót osztott meg, amelyben Michael Schumacher az akkor még csak egy esztendős Mickkel ismerteti meg, milyen is egy gokart. Őt a kormány helyett akkor még egyelőre a kamera érdekelte jobban. Azóta egy kicsit változott a helyzet: Mick már mindkét eszköz közelségéhez hozzászokott, előbbit pedig kimondottan ügyesen használja…