Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Alonso egy napra újra „fiatal versenyző” lesz…

Hivatalos: Alonso egy napra újra „fiatal versenyző” lesz…

Renault
A Renault bejelentette, mely versenyzőkkel kíván részt venni az évzáró abu-dzabi teszten – Fernando Alonso a fiatalok között!

Adódhat úgy, hogy egy friss diplomás egyetemista sürgősen el akar jutni valahová, ezért vállalja, hogy befizessék a kisiskolások osztálykirándulására… Valami ilyesmire készül most Fernando Alonso a Renault-val, aki kicsit sem fiatal és kicsit sem kezdő versenyzőként lehetőséget kap arra, hogy részt vegyen az F1 fiatal versenyzők számára kiírt évzáró tesztjén.

A spanyol két év kihagyás után jövőre tér vissza a Forma–1-be, és mivel aggasztja, hogy 2021-ben csak három napból fog állni a tesztidény, csapata mindent elkövetett annak érdekében, hogy kiharcolja a részvételi jogát a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjat követő kedden (december 15.) esedékes év végi teszten. Több csapat, így a Ferrari, a Racing Point és a McLaren is hevesen ellenezte a gyakorlását, mondván, az eseményt okkal írták ki fiatalok számára – utóbbi két csapat részben azért is mondta le a szereplését, mert jelenleg nem rendelkezik olyan fiatallal, akit autóba ültethetne rajta.

A Renault ellenben rendelkezik, kettővel is. Közülük viszont csak az egyik kap lehetőséget, hála Alonsónak. A gyakorláson a spanyol mellett a kínai Csou Kuan-jü (angol átírással Guanyu Zhou) ül majd az idei R.S.20-as volánja mögé az arab pályán, miközben Christian Lundgaardot ezúttal mellőzi a francia márka.

Fernando Alonso (Fotó: Renault) Fernando Alonso (Fotó: Renault)

„Szeretnénk köszönetet mondani az FIA-nak és az F1-nek, hogy elfogadta a tesztterveinket, és elismerte, hogy mi elköteleztük magunkat a fiatal versenyzők iránt az alsóbb kategóriákban, miközben Fernando is elkötelezetten támogatja a fiatal tehetségeket” – mondott hálát a külön engedélyért Cyril Abiteboul csapatfőnök a nemzetközi szövetségnek, amelynek jogában állt a riválisok vétójától függetlenül zöld utat adni Alonsónak.

Miközben Csou egy átfogó tesztprogramot folytat a Renault-val, Alonsónak a mostani gyakorlás már a jövő évi felkészüléséről szól. „Ez lesz a következő lépés a visszatérés felé. Fáradhatatlanul dolgozik, hogy a lehető legjobban felkészüljön 2021-re. Nemcsak a csapatnak, de az elmúlt két évben hiányolt szurkolóknak és a sportágnak is szeretne adni valamit” – tette hozzá a francia.

További tartalmak