Musorujsag
Élő Eredmények

Máris értékelték az F2 legjobbjait!

Máris értékelték az F2 legjobbjait!

F2
Egy gyors díjátadó során nem sokkal a sprintfutam leintését követően már jutalmazták is a Forma–2-es bajnokság idei legjobbjait: a bronzérmet szerző Yuki Tsunodát, a második helyen végző Callum Ilottot és a friss bajnok Mick Schumachert.

Emlékezetes Forma–2-es szezont hozott a 2020-as év, melynek utolsó versenyét a mai napon rendezték Bahreinben; itt dőlt el, hogy az egész évben stabilan teljesítő Mick Schumacher ülhet fel a széria trónjára, az időmérőkirály Callum Ilotté lesz az ezüstérem, és a bravúros újoncévet produkáló Yuki Tsunodáé a bronz.

A bajnokság szervezői nem sokkal az utolsó verseny leintését követően a hivatalos díjátadót is megtartották, ami alaposan eltért a korábbi években megszokott gálajellegű ceremóniáktól, a legjobbakat ugyanis a bahreini dobogón jutalmazták.

Ide szólították föl a három bajnoki dobogóst, akik röviden megemlékeztek szezonjukról és természetesen csapataiknak is köszönetet mondtak. „Nagyon boldog vagyok, egészen hihetetlen, hogy újoncként megszereztem ezt a kupát. Természetesen a többieknek is gratulálok” – kezdte Tsunoda. „A szezon eleje nagyon nehéz volt. Voltak kieséseim, szóval eléggé csalódást keltő volt, de kezdtem egyre jobban megérteni a gumikat, és a csapat támogatott.”

Yuki Tsunoda (Fotó: XPB)

„Egyre magabiztosabb lettem a tapasztalattal, és a végén megvan a harmadik hely. Egy ponttal maradtam el a másodiktól! Hihetetlen év volt. A célom az volt, hogy megszerezzem a szuperlicenchez szükséges pontokat, és ezt sikerült elérnem. A Carlin nélkül nem sikerült volna! Köszönettel tartozom a Red Bullnak is és főleg a Hondának, amiért a Forma–3 óta támogatnak. Nélkülük nem jutottam volna idáig. Nagy köszönet illeti őket” – emelte ki.

„A befejezés nem volt a legjobb” – utalt a mai futamra Ilott, aki pont nélkül maradt ezen a viadalon. „De második lettem. Mickkel egész évben jó csatát vívtunk. Jók tudtunk lenni az elejétől fogva, nyertünk versenyeket. Nagyszerű szezon volt, és köszönettel tartozom a Virtuosinak is, amiért végig támogattak. A szüleimnek és a szponzoraimnak is. Jó, hogy itt lehetek” – tette hozzá.

Callum Ilott (Fotó: XPB)

A brit elmondta, noha folytathatná F2-es pályafutását jövőre valószínűleg a „kispadon” ül majd, valamelyik F1-es csapat tartalékosaként (korábban elhintette, anyagi támogatás hiánya miatt nem folytathatja az F2-ben). „Hivatalosan semmit sem mondhatok még. De valószínűleg a kispadon leszek az F1-ben. A cél az, hogy 2022-ben bekerüljek. Meglátjuk. Addig sokat kell még tennem” – mondta.

„Nagyon jól mutat majd ez az önéletrajzomban” – vette át a szót a friss bajnok, Schumacher. „Öt évet töltöttem a Prema-istállónál, de ez a bajnoki győzelem a legjobb, amit együtt elértünk. Nagyszerű emberek dolgoznak ennél a csapatnál, nagyon szeretem őket. Nagyon keményen dolgoznak, és motiválják a versenyzőiket. Mindig fejlődnek, és mindig igyekeznek többet nyújtani. Most megnyertük a bajnoki címet! Köszönettel tartozom mindenkinek, aki támogatott az utamon.”

„Callumnak is nagyon jó éve volt, nagyszerű csatákat vívtunk. Egészen az utolsó versenyig harcban tudtunk maradni. Neki is köszönettel tartozom, hiszen folyamatosan motivált a küzdelem során. Arra ösztönzött, hogy keményebben nyomjam, keményebben próbálkozzak és harcoljak a pontokért, a dobogós helyezésekért” – zárta gondolatát.

Mick Schumacher (Fotó: XPB)
Borítókép: Callum Ilott, Mick Schumacher és Yuki Tsunoda (Fotó: XPB)

További tartalmak