A pánik reggele, amikor Ricciardo azt hitte, elkapta a koronavírust

Daniel Ricciardo elárulta, az egyik korábbi verseny után pánikba esett, mivel fölmerült, ő is elkaphatta a koronavírust.

Motor Racing - Formula One World Championship - Eifel Grand Prix - Preparation Day - Nurbugring, Germany Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Az évzáró médianapra készül a Forma–1 mezőnye Abu-Dzabiban, ám még mindig nem tudható, hogy bajnokával, vagy nélküle megy-e le a 2020-as utolsó nagydíj. Lewis Hamiltonnak négy negatív vírustesztre, valamint pár engedélyre és engedményre lesz szüksége a helyi hatóságoktól ahhoz, hogy Bahreinből a szomszédos államba utazzon, majd autóba üljön.

Hamilton a harmadik versenyző, aki az idény során futamot volt kénytelen kihagyni a koronavírus miatt. Sergio Pérez a nyáron a két silverstone-i hétvégétől maradt távol, Lance Strollról pedig csak utólag derült ki, hogy a tüneteket, ami miatt kihagyta az Eifel Nagydíjat, koronavírus-fertőzés okozta.

Daniel Ricciardo elárulta, a nyáron meglegyintette annak szele, hogy ő is a járvány miatt kidőlők közé kerül. Az Autosportnak nyilatkozva elmesélte, hogy a Toszkán Nagydíj után egy pontatlan teszteredmény miatt egy ideig azt hitte, elkapta a vírust, és ettől teljesen pánikba esett. „Azzal keltem, hogy téves pozitív eredményt hozott a tesztem. Reggel hatkor igencsak ijedve ébredtem. Valójában nem fals pozitív volt, csak nem egyértelmű az eredmény. De még így is ijesztő volt” – árulta el a Renault versenyzője.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)„Aztán próbáltam kideríteni, hogy mi van, jött az újabb teszt, és eléggé pánikba estem. Nem volt jó móka. Nyilván rendben voltam, de ilyesmin korábban nem mentem keresztül, és az ember elkezd agyalni, hogy érzi-e egy kicsit a betegséget. De igazából csak egy kis pánik volt ez az egyik reggelen.”

Ricciardo elmondta, év eleje óta rendkívül óvatos, és minden lehetségest elkövet a vírus távoltartásáért. „Ahogy elindult a szezon, egyre tudatosabb lettem az elkülönülésben, a magamra való odafigyelésben, főleg miután Checo elkapta a betegséget. Akkor azt mondtam: rendben, ez nem játék! Nagyon óvatos voltam, ezért is lepett meg ennek a tesztnek az eredménye. Persze végül nem kaptam el, de igencsak törtem a fejemet akkor.”