×

Aitken: Ha versenyezhetek, jobb leszek!

A George Russell helyén bemutatkozó Jack Aitken úgy érzi, az előttünk álló versenyhétvégén még jobban tudna teljesíteni, mint Bahreinben, amennyiben ismét helyettesítenie kell honfitársát, aki továbbra is a Mercedes döntésére vár.

XPB_1073673_HiRes Jack Aitken (Fotó: XPB)
Az idei szezont a Forma–2-ben töltő Jack Aitken annak a láncreakciónak az eredményeként került be a királykategóriába, ami Lewis Hamilton pozitív koronavírus-tesztjével kezdődött. Amennyiben a Mercedes klasszisa ezen a hétvégén sem tud autóba ülni, autóját újra George Russell vezetheti, az ő helyén pedig ismét Aitken bizonyíthat.

Egyelőre azonban Russell és a honfitárs sem tudja, hogyan alakul a versenyhétvégéje. „Még nem tudjuk a választ, nyilvánvalóan minden a Mercedesen és Lewis felépülésén múlik” – tette egyértelművé az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Én most csak a bejelentést várom. Egyértelmű, hogy szívesen autóba ülnék, hiszen sikerült nagy előrelépést tennem, és ez a hétvége még erősebb lehet számomra. De most egyelőre csak várnom kell, és majd látom, mit mondanak a bejelentések” – folytatta a fiatal versenyző, aki ismét kijelentette, nagyon jó érezte magát első hétvégéjén, noha a futamon volt egy hibája.

Jack Aitken (Fotó: XPB)„Amikor vasárnap kiszálltam az autóból, akkor egy kicsit csalódott voltam a megpördülés miatt. De már volt egy kis időm megemészteni ezt, és továbblépni. Nagyon jó hétvége volt. A tempó tekintetében elég nagy utat tettünk meg péntek óta. Nem volt teszt, amin felkészülhettem, szóval elégedettnek kell lennem azzal, ahogyan a hétvége alakult. És miután egyszer már végigcsináltam, másodjára még jobb lehetek” – emelte ki.

Persze nagyon messze van még attól, hogy tökéletesen megértse az összetett F1-es autókat, elmondta ugyanis, azokhoz ezen a hétvégén is szoknia kell még. „Eléggé bonyolultak ezek a gépek. Összességében könnyebben vezethetők, mert rengeteg rendszer működik a háttérben. Egyes dolgok, amiket megszoktam a hagyományos formaautókban, most nem igazán működnek” – mondta.

„Az időmérőn például nagyon sok időt veszítettem – tessék, máris tökéletes F1-es versenyző vagyok, mert itt vannak a kifogások –, mert amikor túlmegyek egy kanyaron, akkor ösztönszerűen váltok egyet, de ez ezekkel az autókkal nem működik szükségszerűen. Néha jobb, ha maradsz a magasabb fokozatban. Ezek az apróságok alapvetően az F1-es autók furcsaságai, melyekkel még nem találkoztam. De ez a tanulási folyamat része, legközelebb már nem követem el ezt a hibát” – zárta gondolatát.

Jack Aitken (Fotó: XPB)