Musorujsag
Élő Eredmények

Pénteken először vezet új csapatánál Mick Schumacher

Pénteken először vezet új csapatánál Mick Schumacher

Haas, Bild
A múlt hétvégén bajnoki címet ünnepelt a Forma–2-ben, ezen a hétvégén bemutatkozik a Forma–1-ben új csapatával Mick Schumacher.

Bajnoki elsőséggel zárta a le 2020-as Forma–2-es idényét a múlt vasárnap Mick Schumacher Bahreinben. Miközben az F2-es mezőny tagjai ezek után Szahírban maradtak, a német versenyző hétfőn a Forma–1 utazó cirkuszának tagjaként már ment is tovább Abu-Dzabiba. Jelképes utazás volt ez: ő mostantól már nem a kicsik közé tartozik, hanem a királykategóriához!

A múlt héten vált hivatalossá, hogy Schumacher jövőre a Haas F1-es csapatának versenyzője lesz, nagydíjdebütálására pedig már ezen a hétvégén sor kerül Abu-Dzabiban. A 21 éves versenyző pénteken először vesz részt F1-es versenyzőként egy nagydíjhétvégén: az első szabadedzésen megkapja Kevin Magnussen autóját másfél órára. Ezt követően a 100. versenyét ünneplő csapat garázsából követi a hétvége eseményeit, majd jövő kedden ismét munkába áll, akkor már a fiatal versenyzők tesztjén fog körözni a VF-20-szal.

„Nehéz elképzelni, mi lehetne még jobb a múlt hétvégén megnyert bajnoki címnél, de az előttem álló hétvégén végre teljes értékű tagja leszek egy F1-es csapatnak, és részt vehetek az első szabadedzésen, ami talán felér ezzel. Még mindig izgatott vagyok, hogy F2-es bajnok lettem, és ez az izgatottság nem is szűnik azzal, hogy tudom, jövőre a Haas csapatának tagja leszek, és hogy pénteken először vezethetek náluk” – nyilatkozta Mick Schumacher.

Mick Schumacher (Fotó: Haas) Mick Schumacher (Fotó: Haas)

„Nagyon várom már, hogy megismerkedjek mindenkivel, lássam, hogyan viszonyulnak egy versenyhétvégéhez, és elkezdjük a közös utunkat. Mindent magamba szívok, amit csak tudok, ezt a hétvégét a tapasztalatszerzésre fordítom a következő évre. A legjobb, hogy ezúttal nem kell aggódni az időjárás miatt, így magabiztosan várhatom a szabadedzést, és örülhetek, hogy ezekkel a nagyszerű versenyzőkkel osztozhatok a pályán” – utalt arra, hogy a valódi első bevetésének szánt Eifel Nagydíjon a ködös időjárás hiúsította meg gyakorlását az Alfa Romeóval.

 

Büszke, hogy visszahozta az F1-be a Schumacher nevet

Schumacher a hét elejétől több megbeszélésen is részt vett a Haas mérnökeivel, szerdán pedig az ülésén, az üléspozícióján dolgoztak. Elsődleges célja az információgyűjtés és az ismerkedés, valamint az évzáró tesztre való felkészülés. „Azt követően már közel lesz a karácsony, amit nyilván mindenki vár már. De természetesen utána egyből újra keményen fogok dolgozni” – bocsátotta előre a német Bildnek adott interjúban.

Mick Schumacher (Fotó: Haas) Mick Schumacher (Fotó: Haas)

Mick Schumacher 30 évvel édesapja, Michael Schumacher után mutatkozik be az F1-ben. A nyomás nem kicsi rajta, ám ehhez már hozzászokott. „Természetesen büszke vagyok, hogy visszahozhatom a nevet a Forma–1-be. Lehet, hogy ez nyomást jelent, de én nem igazán érzékelem ezt. Szeretem ezt a sportágat, amit űzök, ezért könnyű számomra az álmaimon dolgozni” – jegyezte meg.

A kérdésre, mik azok az F2-ben fölszedett és kamatoztatott tulajdonságok, amiknek hasznát veheti majd az F1-ben, elmondta: „A Forma–1-et nem véletlenül nevezik a királykategóriának. Szeretnék a lehető leghamarabb beilleszkedni a csapatba és a bajnokságba is. Ami a képességeket illeti, az évek során remélhetőleg elégre szert tettem ahhoz, hogy jövőre és a mostani hétvégén is jó munkát végezzek. Számomra a legfontosabb, hogy annyit tanuljak, amennyit csak lehet. Természetesen a legjobbamat fogom nyújtani.”

 

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Haas)

További tartalmak