Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso: Álomszerű lenne Sainzcal együtt a dobogón állni jövőre

Alonso: Álomszerű lenne Sainzcal együtt a dobogón állni jövőre

Cadena SER
Daniel Ricciardóék idei sikerei után Fernando Alonso hisz benne, hogy már 2021-ben visszatérhet az F1-es dobogóra. Nagy reményeket viszont változatlanul a 2022-es megújuláshoz fűz.

Amikor Fernando Alonso aláírta több évre szóló megállapodását a Renault-val, még el sem rajtolt a 2020-as F1-es szezon. Elődjéhez, Daniel Ricciardóhoz hasonlóan csak arra alapozhatott, amit a franciáktól 2019-ben látott, valamint amit a csapat vezetőitől a 2022-es szabályreformokra való felkészülésükről hallott. A spanyol ennek megfelelően egyből azt javasolta új csapatának, hogy dobja a 2021-es évet, és minden erejével a teljesen új autójára összpontosítson.

Aztán útjára indult a 2020-as bajnokság, és a Renault a javulás jeleit mutatta. Autója ütőképesebbnek bizonyult, mint egy évvel korábban, volt az évnek olyan szakasza, amikor a középmezőny legjobbjának tűnt, Daniel Ricciardo pedig megszerezte a gyári visszatérésük óta első két dobogós helyezésüket, amire Esteban Ocon Bahreinben rátette a harmadik top 3-as eredményt.

Alonso meg mindeközben dörzsölhette a tenyerét…

A két év kihagyás után visszatérő kétszeres világbajnok elismerte, jobbnak tűnnek a jövő évi kilátásai, mint elsőre gondolta. „Az autó versenyképesebb, mint amire számítottam. Reméljük, hogy ez a tendencia kitart. Jövőre Alpine-nak fogják hívni a csapatot, nem Renault-nak, és a szín, a dizájn is más lesz. Kíváncsi vagyok rá” – nyilatkozta a spanyol Cadena SER-nek.

Fernando Alonso (Fotó: Renault) Fernando Alonso (Fotó: Renault)

Az idei sikereken felbuzdulva Alonso már nem tartja lehetetlennek, hogy az Alpine-csapattal megszerezze a 2014-es Magyar Nagydíj óta első dobogós helyezését. „Hogy mire számítok? Nincs kimondott pozíció. Jó lenne dobogóra állni. Idén több lehetőségünk volt erre, mint sok más csapatnak, de tisztában vagyok azzal is, hogy ehhez a Mercedesnél valami katasztrofálisnak kéne történnie.”

Hozzátette, a dobogó még így is cél lehet, a legjobban pedig annak örülne, ha barátjával és honfitársával, a Ferrarihoz szerződő Carlos Sainzcal együtt ünnepelhetne. „Fantasztikus lenne újra dobogón állni és pezsgőt locsolni. Az pedig álomszerű lenne, ha Carlos Sainzcal állhatnánk a dobogón.”

Irreális célokkal persze nem áltatja magát, arra készül, hogy csapatuk továbbra is a középmezőny elejébe fog tartozni. „A következő évben folytatódni fog a Mercedes dominanciája, de mi 2022-be vetjük a reményünket. A célunk 2021-ben, hogy felkészüljünk a csapattal. És nagyszerű lenne dobogón állni. De 2022-ben változnak a szabályok, és akkor szeretnénk újra nyerni” – tette egyértelművé, hogy az eredeti stratégiájukon 2020 sem változtatott.

Borítókép: Carlos Sainz és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak