Musorujsag
Élő Eredmények

Berente Juditot váratlanul érte az év parasportolója-díj

mti
Berente Judit a Szervátültetettek Téli Világjátékán szerzett három aranyérmével érdemelte ki az Év fogyatékos sportolója elismerést, amelyet ezúttal férfiak és nők számára összevontan hirdettek meg. A versenyző, aki a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke is, az M4 Sport-Az Év sportolója gálán vehette át a díjat.

„Mi, szervátültetettek szerencsések voltunk az elmúlt évben, mert februárban még meg lehetett rendezni a legrangosabb versenyünket, a világjátékokat, miközben elmaradt az olimpia, a paralimpia és sok más nagy viadal – mondta az MTI-nek Berente Judit. – Igaz, az év elején már tudtunk a koronavírusról és Ázsiából hiányoztak is sportolók, de mégiscsak rajthoz állhattunk.”

A vesetranszplantált sportoló kilencedik alkalommal volt a válogatott tagja a Szervátültetettek Téli Világjátékán. A Kanadában rendezett eseményen az öt kilométeres és az egyórás sífutásban, valamint sílövészetben végzett az első helyen, ezzel a magyar csapat legeredményesebb tagja lett. Felidézte, hogy kitűnő körülmények között, remek sípályákon versenyezhetett, és a három aranyérmét annak is köszönheti, hogy olyan hetet fogott ki, amikor minden összejött.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége elnöki tisztét is betöltő sportoló elmondta, hogy számukra ritkábban rendeznek versenyeket, csupán évente egy nagy multisport eseményre kerül sor.

Berente Judit szervátültetett sífutó, sílövő átveszi az Év fogyatékos sportolója díjat Szekeres Páltól, a Magyar Paralimpiai Bizottság tiszteletbeli elnökétől és Szabó Lászlótól, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökétől az M4 Sport – Az Év sportolója gála televíziós felvételén a Nemzeti Színházban 2021. január 8-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

„Legközelebb 2022-ben Bormióban rendeznek téli világjátékokat, van motivációm, addig kitartok, arra készülök. Egyelőre csak erőnléti edzéseket tudunk csinálni, úszok, kerékpározok, konditerembe járok, illetve nordic walkingozok” – mondta az Év fogyatékos sportolójának választott Berente Judit, aki nem titkolta, hogy váratlanul érte az elismerés, amelynek természetesen nagyon örül.

„Díjkiosztó gálán már többször részt vettem, felemelő érzés átélni, most meg különösen az, győztesként távozni” – fogalmazott Berente Judit, majd sportvezetőként hozzátette: bízik abban, hogy a nyári sportágakban nemsokára már lehet versenyeket rendezni, közös edzőtáborozásokat szervezni, az intézkedések feloldásáig viszont mindenkinek marad az egyéni felkészülés.

További tartalmak