Musorujsag
Élő Eredmények

Bereznay szerint nem a tavalyi eredménye miatt lett ő az Év e-sportolója

Bereznay szerint nem a tavalyi eredménye miatt lett ő az Év e-sportolója

mti
Bereznay Dániel, a Forma-1-es Alfa Romeo istálló e-sportolója úgy véli, nem a tavalyi teljesítményéért nyerte el a második alkalommal meghirdetett Az Év e-sportolója választást.

„A díjnak nagyon örülök, mert tudom, hogy minden e-sportoló nagyon küzd érte, és a mezőny folyamatosan erősödik” – nyilatkozta az MTI-nek. Hozzátette, szerinte nem pályafutása legjobb teljesítményével érdemelte ki. Bereznay ugyanis 2018-ban – még a Mercedes e-sportolójaként – világbajnoki második, 2019-ben pedig már az Alfa Romeo színeiben harmadik tudott lenni, tavaly viszont ötödik volt. A szavazáson elért első helyet inkább annak tulajdonítja, hogy a Forma-1 a világ legismertebb, legnépszerűbb versenysorozata, a virtuális futamokra is százezrek jelentkeznek.

„A koronavírus-járvány miatt nemcsak a sportban, hanem az egész világ számára nehéz volt a 2020-as esztendő, ám mi, a virtuális sport képviselői kedvezőbb helyzetben voltunk. Míg valós sportesemények sora maradt el az olimpiától és a labdarúgó Európa-bajnokságtól kezdve különböző világbajnokságokig, mi előnyt élveztünk, mivel az e-sport otthon is űzhető” – mondta Bereznay, aki arról is beszélt, hogy világszerte egyre népszerűbb az e-sport, a járványhelyzetben pedig felgyorsult ez a folyamat, még többen kapcsolódtak be a küzdelmekbe.

Bereznay Dániel, az Alfa Romeo Racing e-sport csapatának tagja, az év e-sportolója az M4 Sport – Az Év sportolója gála televíziós felvételén a Nemzeti Színházban 2021. január 8-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

„Bár az elmúlt esztendő nem úgy sikerült, mint szerettem volna, tudom, miben kell erősödnöm, és remélem, hogy a következő díjátadón is részt vehetek” – mondta Bereznay Dániel.

További tartalmak