×

Imola állandó helyszínként maradna a naptárban

Miután 2021-ben beugróként másodszor is bekerült a Forma–1-es versenynaptárba, az imolai pálya üzemeltetői kijelentették, most már valóban értékelnék, ha a helyszín a jövőben ismét állandó résztvevője lenne a menetrendnek.

Motor Racing - Formula One World Championship - Emilia Romagna Grand Prix - Race Day - Imola, Italy Fotó: XPB
Imolának 1980 és 2006 között bérelt helye volt a Forma–1 versenynaptárában, a királykategóriáról pedig akkor sem mondott le, amikor az hosszú évekig mellőzte a pályát. 2006 és 2020 között számtalanszor próbáltak visszatérni, erre pedig végül a koronavírus világjárvány teremtett lehetőséget: a pálya bekerült az alaposan fölforgatott tavalyi menetrendbe.

Az eredeti 2021-es naptárban aztán nem szerepelt, de hamar visszakerült, miután az elhúzódó járvány miatt ismét módosításokra volt szükség. A második beugrás után a pálya üzemeltetői jelezték, most már tényleg állandó helyszínné szeretnének válni – újra!

Fotó: XPB„Jó, hogy idén ismét két verseny lesz Olaszországban, és Imola ismét rendezhet egy futamot” – nyilatkozta az olasz autóklub első embere, Angelo Sticchi Damiani. „Én is, és az autóklub is elkötelezettek voltunk, és mindent megtettünk azért, hogy ez a helyzet előállhasson. Szenvedélyes olaszként nagyon büszke vagyok az eredményekre” – tette hozzá.

„Komoly erőfeszítés eredménye ez, és nagyon remélem, hogy a jövőben is megismételhető lesz, és lesz egy második nagydíjunk az országban” – folytatta.

Imola polgármestere, Marco Panieri a helyzet kapcsán kijelentette, az, hogy Stefano Domenicali lett az F1 új sportigazgatója, mindenképp pozitív hatással volt ügyükre, ugyanakkor ragaszkodott hozzá, hogy az olasz szakember kinevezése nem jelent egyet azzal, hogy különös elbírálásban részesülnek majd. „Sokáig egyeztettem vele” – mondta. „Támogat bennünket, de nem fog favorizálni minket. Úgy bánik majd velünk, mint bárki mással” – szögezte le.

Imola (Fotó: Alfa Romeo)

Imola (Fotó: Alfa Romeo)