×

Hivatalosan is megérkezett az Alpine F1-es csapata!

Csütörtökön hivatalosan is útjára indult az Alpine Forma–1-es gárdája. A Renault-ból átalakuló istálló már prezentálta új színeit.

Nagy nap a csütörtöki a Renault Csoport számára. Az autógyártó ma ismerteti a „Renaulution” fantázianévvel illetett új stratégiai tervét, melynek keretében az F1-es csapatukat érintő átszervezések is történnek. A tavaly még Renault F1 Team néven futó istállójuk reggel átváltott új hivatalos nevére, az Alpine F1 Teamre , közösségi oldalain pedig már el is tűnt az eddigi fekete-sárga arculat, melynek helyébe a kék–fehér–piros színvilág és az Alpine logója lépett.

Az Alpine F1 Team új logója (Grafika: Alpine)A nap folyamán állítólag az autójuk módosított festése is látható lesz: egyelőre egy fekete autó, melynek a motorborításán jelennek meg a francia nemzeti színek és az új logó.Az alábbi csak egy elképzelt grafika a híresztelt változásról:

A masina kinézetéről egy grafikát már a programjukról készült prezentációban is elhelyeztek. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a megújuló F1-es csapatuk autói ilyen dizájnnal fognak versenyezni 2021-ben.

Grafika: Renault GroupA Renault Csoport stratégiai terveiből már kiderült, hogy az Alpine terjeszkedni fog. Mostantól e név alá tartozik az Alpine autógyár, a Renault Sport Cars, valamint a márka mindenféle versenytevékenységéért felelős Renault Sport Racing is. Új vezetőjüket már a múlt héten bejelentették: Cyril Abiteboul helyett Laurent Rossi irányítja a konszern ezen leányvállalatát.

A Renault hangsúlyozta, az Alpine márka népszerűsítésében mostantól központi szerepet kap az F1, mely iránt megerősítették az elköteleződésüket. Az utcai autógyártásban eközben szintén megújulnak, az új generációs sportautójukat pedig a Lotusszal közösen tervezik fejleszteni.

További részletek a nap folyamán derülnek ki a programról, ám a hírek szerint az F1-es istálló új csapatfőnökét és vezetéségét (Marcin Budkowski és Davide Brivio) egyelőre nem kívánják bejelenteni.