Musorujsag
Élő Eredmények

Szoboszlai elismerése amolyan bizalom is a magyar válogatott felé - Gurulj be lassítva is!

m4sport.hu
A Gurulj be lassítva is! podcast a holtidőben is bővelkedik témában. Berkesi Judit és Hajdú B. István ezúttal az Év sportolója gála díjazottjairól, Szoboszlai Dominik Év pillanatának választott góljáról és a jövő héten rajtoló NB I-es tavaszi szezonról beszélgettek.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 63. alkalommal választotta meg az Év sportolóit és a hétfői díjátadón tarolt a férfi labdarúgás, hiszen négy kategóriában is elsők lettek.

„Van ami meglepett, van ami nem lepett meg. Nagyon ritkán választanak labdarúgót az Év sportolójának, hiszen nálunk még soha nem volt, sőt, még csapatsport képviselője se kapta soha a díjat. Ebben persze szerepet játszott az is, hogy a legtöbb sportolónak 2020-ban nem volt komolyabb versenye” – mondta az eredménnyel kapcsolatban Hajdú B. István.

Kiemelték például a lengyeleket, ahol a nőket és a férfiakat egy kalapba veszik, és Robert Lewandowski lett a legjobb, megelőzve azt a 19 esztendős Iga Swiateket, aki megnyerte a Roland Garrost, és a Nemzetközi Sportújságíró Szövetségnél Európa legjobb női sportolója lett.

Berkesi, mint a díjátadó házigazdája elárulta, azáltal, hogy nem voltak nézők a gálán, pont a lényege veszett el, amikor ott vannak a jelenkor és a múlt legnagyobb sportolói. Bár hozzá van szokva, hogy csak egy kamerához beszél, de furcsa volt, hogy nem láthatta a közönséget és nem hallhatta egy-egy díjazottnál a tapsot.

Úgy vélik, azért is lehetett Szoboszlaié az Év pillanata, mert azt válogatott meccsen, ráadásul tétmérkőzésen szerezte. Valószínűleg, ha egy Salzburg-Rapid meccsen lövi, talán már nem is emlékeznénk rá. Ugyanakkor amíg a korábbi díjak az elmúlt év teljesítményének szóltak, most Szoboszlai esetében az elismerés mellett amolyan bizalom is a játékos és a magyar válogatott felé is.

Szóba került természetesen a jövő héten rajtoló NB I-es szezon is. Úgy vélték, a Ferencváros új igazolási – az MTK-ból érkező Gera és Katona – valószínűleg nem csak anyagi megfontolásból, sokkal inkább az európai kupaszereplés reményében váltottak. De szóba került Dárdai Palkó fehérvári szerződése a Diósgyőr alapos bevásárlása horvát játékosokból.

További tartalmak