×

Tovább halasztják a Schumacher-film bemutatóját

Tovább halogatják a Michael Schumacherről szóló dokumentumfilm bemutatását. Itt is közbeszólt a világjárvány.

Formel 1 Grand Prix von Ungarn in Budapest Michael Schumacher (Fotó: XPB)
Még 2019 májusában jelentette be a gyártó és a korábbi versenyző menedzsmentje, hogy Michael Schumacher 1994-es első világbajnoki sikerének 25 évfordulójára egy különleges dokumentumfilm készül Schumacher címmel, melyben eddig nem látott családi felvételek és a családtagokkal, közeli barátokkal, pályatársakkal készült interjúk is láthatóak lesznek. A hamburgi B|14 produkciós cég eredetileg 2019 decemberére ígérte a premiert, ám kevesebb mint egy hónappal előtte bejelentették, a munkálatok a sok anyag szerkesztése miatt megcsúsztak.

A készítők akkor csak annyit közöltek, hogy 2020 utolsó negyedévére tervezik befejezni a család közreműködésével gyártott filmet, ám annak bemutatójára tavaly sem került sor. A német Express című lap a B|14 producerét, Vanessa Nöckert utolérve megtudta, a film tulajdonképpen elkészült, a felvételeket sikerült úgy összeválogatni és összeállítani, hogy azt a család is tökéletesnek ítélte, ám a koronavírus-járvány miatt a bemutató tovább csúszik.

„A helyzetet a koronavírus-járvány megnehezítette, ezért pillanatnyilag nem tudunk időpontot mondani, és mindenki türelmét kérjük” – közölte Nöcker, amikor a bemutató új időpontjáról kérdezték.

Michael Schumacher és Sabine Kehm (Fotó: XPB)A Schumacher filmben többek között a hétszeres világbajnok felesége, Corinna, két gyermeke, Mick és Gina Maria, édesapja, Rolf is megszólal, ám azt a menedzsment már 2019-ben jelezte, hogy a 2013 végén súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet szenvedő exversenyző állapotáról a dokumentumfilmben sem fognak részleteket feltárni.

Sabine Kehm menedzser korábban azt mondta az alkotásról: „A film Michael páratlan pályafutásáról fest portrét, de egy összetett férfi sok arcát is bemutatja. A könyörtelen és vakmerő Forma–1-es versenyzőt, a becsvágyó sportolót, a gyakorlott szerelőt, akinek különleges technikai érzéke van, a megbízható csapatjátékost és a szerető családapát.”