Musorujsag
Élő Eredmények

Schumacher: A Ferrari-teszt jó alap az F1-es debütálás előtt

Schumacher: A Ferrari-teszt jó alap az F1-es debütálás előtt

Ferrari
Hiába a kétéves autó, Mick Schumacher remek lehetőségnek tartja, hogy Ferrari-teszttel hangolhat élete első Forma–1-es szezonjára.

A Ferrarival hangol Mick Schumacher a haasos Forma–1-es debütálására. A Forma–2 tavalyi bajnoka csütörtökön és pénteken harmadszor tesztelhet a maranellóiakkal. Fioranóban most ugyanazzal az autóval rója a köröket, amit tavaly szeptember 30-án már egyszer vezethetett ugyanott. Ezt megelőzően 2019-ben a bahreini évközi teszten az akkori aktuális Ferrarit is tesztelhette.

Schumacher csütörtök délután Carlos Sainz helyére ült be, és a Ferrari beszámolója szerint több mint 50 kört teljesített a csapat pályáján. Autóján már az F1-ben használt 47-es rajtszáma virított, fején pedig továbbra is egy olyan sisak, melynek dizájnja az apja, Michael Schumacher fejvédőjére emlékeztet.

Mick Schumacher (Fotó: Ferrari) Mick Schumacher (Fotó: Ferrari)

Olasz helyszíni tudósítások szerint egészen meggyőzően teljesített. A legjobb köre állítólag 57,43 másodperc volt, miközben kedden Charles Leclerc 57,1-es kört jegyzett. Hogy milyen programon volt, azt persze csak a Ferrari tudja, a körülmények ráadásul folyamatosan változnak a héten. Sainz például csütörtök délelőtt még borús hűvösebb időben körözött, míg ifjú kollégája már napsütésben. Az olasz Motorsport munkatársa, Franco Nugnes ettől függetlenül úgy érezte, Schumacher egyre otthonosabban érzi magát az SF71H-ban, és egyre magabiztosabb.

Schumacher örült, hogy 120 nap után újra beülhetett a 2018-as maranellói autóba. „Végre újra egy versenyautóban ülhetek – ez az érzés már nagyon hiányzott” – nyilatkozta. „A mostani egy pozitív nap volt, teljesítettük a tervezett programunkat, nem voltak problémák. Hasznos volt a rám váró szezon szempontjából kilométereket gyűjteni egy ilyen autóval, hiszen hamarosan jönnek a tesztek, és csak másfél napom lesz. Az SF71H 2018-as autó, de a viselkedése, az általa nyújtott érzés nagyon hasonló, a vezetés és a fizikai terhelés szempontjából is. Ez kiváló lehetőséget nyújt az új szezonra való felkészülésre. Fioranóban vezetni amúgy is mindig nagyszerű, a pálya technikás és nehéz. Élmény volt újra találkozni a mérnökökkel és szerelőkkel, akikkel tavaly szeptemberben dolgoztam, és már alig várom, hogy visszaüljek az autóba.”

Mick Schumacher (Fotó: Ferrari) Mick Schumacher (Fotó: Ferrari)

Erre péntek reggel lesz lehetősége. 9:30-tól Schumacher újabb köröket tehet meg a Ferrari pályáján, majd délután a csapat idei tesztversenyzője, Callum Ilott váltja őt. A tavalyi F2-es második helyezett brit tesztje zárja le az olaszok e heti ötnapos fioranói programját.

Képgaléria Mick Schumacher csütörtöki tesztjéről:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Mick Schumacher (Fotó: Ferrari)
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/01/210059-fda-test-fiorano-day-4-mick-schumacher-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Mick Schumacher és idősebb Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

További tartalmak