Musorujsag
Élő Eredmények

A foci-Eb egészségügyi tanácsadója szerint biztosan megrendezik a kontinensviadalt

A foci-Eb egészségügyi tanácsadója szerint biztosan megrendezik a kontinensviadalt

MTI
Daniel Koch, a labdarúgó Európa-bajnokság egészségügyi tanácsadója szerdán kijelentette, idén nyáron biztosan megrendezik a tornát, és elképzelhető, hogy a szurkolóknak kontinensszerte lehetőségük lesz az utazásra.

“Kizárt, hogy az Európa-bajnokságot ne rendezzék meg. Nincs legrosszabb forgatókönyv. Vannak reális forgatókönyvek, és van a legjobb forgatókönyv” – nyilatkozta Daniel Koch a Reuters brit hírügynökségnek.

A svájci egészségügyi szakember elárulta, az európai szövetség (UEFA) a 12 házigazda országgal folytatott megbeszéléseket követően április elején dönt a helyszínekről és a stadionok tervezett kapacitásáról.

Daniel Koch kifejtette, az UEFA célja a beengedhető szurkolók létszámának növelése, ezért nem zárják ki, hogy – a koronavírus-járvány ellenére – a drukkereknek még a helyszínek között is lesz lehetőségük utazni.

A tavaly nyárról elhalasztott 24 csapatos tornának a jelenlegi tervek szerint 12 város – Budapest, München, London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amszterdam, Koppenhága, Róma, Szentpétervár, Bukarest és Baku – ad otthont június 11. és július 11. között. A nyitómeccset Rómában, az elődöntőket és a döntőt Londonban játszanák, a Puskás Arénában három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerülne sor. A magyar válogatott hazai pályán találkozna a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal, illetve Münchenben a németekkel.

Az UEFA január 27-én közleményben tudatta, hogy a rendezőkkel folytatott megbeszélést követően továbbra is kitart amellett, hogy a kontinensviadalt az eredetileg kijelölt 12 város rendezze meg idén nyáron.

További tartalmak