Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton, LeBron, Lewandowski és Nadal is a sportolói Oscar-díj jelöltjei között

Hamilton, LeBron, Lewandowski és Nadal is a sportolói Oscar-díj jelöltjei között

MTI
Az év áttörése-kategóriában is világsztárok kaptak jelölést a sportolói Oscar-díjnak is nevezett Laureus-díjra.

A hat kategória jelöltjeit szerdán hozták nyilvánosságra, a 2020-as győzteseket a sportakadémia több mint 60 tagjának szavazatai alapján választják ki és májusban díjazzák.

Az év áttörése-címre hatan pályáznak: Dominic Thiem, az osztrákok US Open-győztes teniszezője; Ansu Fati, az FC Barcelona fiatal labdarúgója; Patrick Mahomes, a Kansas City Chiefs amerikaifutball-csapatának Super Bowl-győztes irányítója; Joan Mir, MotoGP-világbajnok motoros; Tadej Pogacar, a Tour de France kerékpárverseny szlovén győztese és a lengyel Iga Swiatek, a Roland Garros női bajnoka.

Az év sportolója kitüntetésre a férfiaknál két atléta, Joshua Cheptegei és Armand Duplantis, az F1-es világbajnok Lewis Hamilton, a sztárkosárlabdázó LeBron James, a Bayern München csatára, Robert Lewandowski, valamint a teniszező Rafael Nadal jelölt.

A nőknél a kerékpáros Anna van der Breggen, a síelő Federica Brignone, az atléta Brigid Kosgei, a teniszező Oszaka Naomi, a futballista Wendie Renard és a kosárlabdázó Breanna Stewart hatosból kerül majd ki a győztes.

További tartalmak