Musorujsag
Élő Eredmények

Kényszerkaranténban edz Mick Schumacher

Kényszerkaranténban edz Mick Schumacher

Mick Schumacher/Twitter
Gyárlátogatás helyett egyelőre karanténban tölti az idejét Mick Schumacher. De így hamarosan legalább az új csapatához is eljuthat végre.

Hiába írta alá F1-es szerződését már a múlt évben a Haasszal, Mick Schumacher még azóta sem juthatott el új csapata gyárába. Mint azt korábbi interjúkban elmondta, normál esetben az év ezen szakaszában már többször is találkozott volna csapattársaival, ám a világjárvány miatti korlátozások egyelőre megakadályozták ebben.

„A COVID miatt korlátozottak a lehetőségek, és a helyzet folyamatosan változik. Tervezem, hogy ellátogatok a gyárba, ha lehetőségem adódik. Volt mód rá, hogy versenyzőként a csapatodhoz menj, de a sportolókra vonatkozó szabályt nagyon rövid időn belül meg is változtatták” – mesélte nemrég az Auto Motor und Sportnak.

Mick Schumacher (Fotó: Mick Schumacher/Twitter)

A közösségi oldalán megjelenő fotókból kiderül, Michael Schumacher fia azóta már úton van a Haashoz, még ha ez az út hosszabb is, mint kellene. A Forma–2 tavalyi bajnoka már Nagy-Britanniában tartózkodik, ám a külföldről beutazókkal szembeni korlátozások miatt egyelőre még a kötelező karanténidőszakát tölti. Az idejét jobb híján edzéssel üti el.

„Angliában vagyok karanténban. Alig várom, hogy eljussak a munkába” – írta, miközben az erősítő gyakorlatai mellett a pályarajzokkal teleragasztott laptopját is megmutatta.

Schumacher csapattársa, a szintén újonc Nyikita Mazepin már a múlt héten megejtette gyárlátogatását Banburyben. Az orosz a mérnökökkel való egyeztetés mellett az üléspróbáján is részt vett. Ha minden jól megy, napokon belül talán Schumacher is sort keríthet erre.

A Haas életét egyébként is nagyban nehezítik a korlátozások. Főnökük, az Egyesült Államokban tartózkodó Günther Steiner egész télen nem járt a csapatnál, és mivel a Ferrari mérnökeire is hosszabb karantén várna, egyelőre az új autójukat sem fogják tudni beindítani, mivel a Ferrari-motor működtetéséhez szükség lenne az olasz szakemberekre. A Haas VF-21-es emiatt várhatóan csak a március 12-én rajtoló bahreini teszt előtt, már Szahírban fog először felbőgni.

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Mick Schumacher/Twitter)

További tartalmak