A magyar futballnak csak jót tehet, ha nemzetközileg is ismert edző visszatér – Gurulj be lassítva is!

A hétközi BL-forduló, az OTP Bank Liga edzőváltásai, Szabics Imre hazatérése és Szoboszlai Dominik jelentették a fő témát az eheti 'Gurulj be lassítva is' podcastban, amelyben Hajdú B. István és Berkesi Judit beszélget a magyar és a nemzetközi foci aktuális témáiról.A Gurulj be lassítva is! podcast házigazdái szerint a semleges helyszíneknek is köszönhető, hogy a BL nyolcaddöntők első meccsein hétszer is a nem hazai csapat nyert. Külön foglalkoztak a Chelsea madridi győzelmével, véleményük szerint öngyilkos taktikát választott Simeone, de ismét bebizonyosodott, jól működik az angol csapat élén a német-magyar edzőpáros.

Kiderült, hogy a tv-ben is kevesebben nézik a BL-meccseket mint amikor teltházasak voltak, míg a Magyar Kupa ismét megmutatta, hogy a bajnoki táblázaton elfoglalt helyezés nem sokat számít.

Téma volt az OTP Bank Ligában történt edzőváltások (Honvéd-Horváth Ferenc, Fehérvár - Szabics Imre) is. Főleg Szabics szerepvállalása, aki az Eb-résztvevő osztrák válogatott másodedzői posztját hagyta ott.

Véleményük szerint a jövő szezon is ráment volna, ha Szabics csak nyáron érkezik, és vele egy olyan edző tért vissza, akire már korábban azt mondtuk, de jó lenne, ha a magyar futballban is megmutatná, mit tanult kint, hiszen a magyar futballnak csak jót tehet, ha nemzetközileg is ismert edző tér vissza. Ugyanakkor abban csak bízhatunk, hogy a vb-selerjtezőkre a jelenleg sérüléssel bajlódó Szoboszlai Dominik is visszatérhet.