Musorujsag
Élő Eredmények

Élő közvetítés az Alpine F1-es csapatának bemutatójáról

Élő közvetítés az Alpine F1-es csapatának bemutatójáról

Alpine
Új név, új arculat, új festés, új vezetőség, új felállás – bőven van mit bemutatnia a Renault örökébe lépő Alpine-nak. Itt lesz követhető az autójuk leleplezése!

A Mercedes bemutatóját máris követi egy újabb. Magyar idő szerint 16 órától a teljesen megújult Alpine F1-es csapata rántja le a leplet az idei autójáról, az A521-esről. Az Angliából közvetített esemény alább élőben lesz nézhető.

A Renault-konszern sportrészlegévé tett Alpine teljesen új név az F1-ben, igaz, az 1960-as évek végén és az 1970-es években két F1-es autót is építettek, amik végül sosem versenyeztek (ezen a néven) a királykategóriában. Autójuk várhatóan a cégre jellemző kék festést kapja.

De nemcsak a négykerekű mutatkozik be most, a csapat a tél folyamán a vezetőségét is megújította. Távozott Cyril Abiteboul csapatfőnök, a teljes cég irányítását az F1-es tapasztalattal nem rendelkező Laurent Rossi vette át. Emellett összeállt egy motoros berkekben jól csengő Rossi-Brivio együttműködés is: a francia a gárda tényleges vezetését a MotoGP-ből érkező Davide Brivióra bízta, aki az F1-ben ugyan újoncnak számít, ám a kétkerekűek világában egy másik Rossival, Valentinóval már nagy sikereket ért el, majd bajnokcsapattá építette a Suzuki gyári gárdáját is.

És ha ez nem lenne elegendő újdonság, ott van még egy megújult versenyzőfelállás is: Esteban Ocon maradt, Daniel Ricciardo helyére viszont a két év kihagyás után visszatérő Fernando Alonso ül. A spanyol a mostani eseményen nem vesz részt, svájci otthonában folytatja felkészülését a februári kerékpárbalesete után.

További tartalmak