Musorujsag
Élő Eredmények
×

Élvezte az Alpine első tesztjét Ocon (fotókkal)

Élvezte az Alpine első tesztjét Ocon (fotókkal)

Alpine
Sikeresen túl van első tesztjén az Alpine új autója. Esteban Ocon az első benyomásairól mesélt, a csapat igyekszik titkolózni.

Miközben az F1-es világ figyelme Gaydonra és a szerdán ott bemutatót tartó Aston Martinra irányult, az egy nappal korábban szintén új névvel és külsővel debütáló Alpine szép csöndben megejtette új autójának bejáratását Silverstone-ban.

A brit pályán Esteban Ocon ült az A521-es volánja mögé, és egy filmes napon teljesítette vele az első 16 körét. A tesztjüket az időjárás nehezítette: délelőtt sűrű köd fogadta őket, így nemigen tudtak dolgozni, délutánig várniuk kellett a próbával.

„Igazán élvezetes nap volt. Mindenekelőtt jó volt újra autóba ülni egy olyan pályán, mint Silverstone, ami mindig különleges” – nyilatkozta Ocon. „Az autó vezethetősége jó volt, és teljesíteni tudtuk a programunkat, ahogyan terveztük. Volt egy kis csúszás délelőtt a köd miatt, de miután felszállt, a pálya már száraz volt, és ez élvezetessé tette a körözést.”

„Bárcsak többet mehettem volna száz kilométernél! De ez a maximum, és így is mosolyogva szálltam ki. Szeretnék így indulni Bahreinbe a jövő héten, ahol a körülmények sokkal reprezentatívabbak lesznek, és ott már a versenygumikat is használhatjuk a melegben. Összességében nagyon érdekes nap volt ez, és már alig várom, hogy még jobban megismerjem az autót. Meg kell mondjam, tetszik az új színösszeállítás! Ez a legjobban kinéző autó a rajtrácson.”

Fotó: Alpine Fotó: Alpine

Bár a felhozatal idén erősnek tűnik, azzal nehéz lenne vitatkozni, hogy az Alpine jól mutat. Más kérdés, hogy az első pályán töltött napján még nemigen csodálhattuk, mivel a csapat mindössze négy fotót tett közzé a bejáratásról, és azoknál is gondosan ügyelt rá, hogy csak olyan részleteket mutassanak, amiket kevésbé féltenek a riválisoktól.

Az Alpine a hatodik csapat volt, amely bejáratta a 2021-es konstrukcióját. A McLaren, a Red Bull és a Williams szintén Silverstone-ban körözött korábban, az Alpha Tauri Imolát, az Alfa Romeo Barcelonát választotta a filmezéshez. Csütörtökön az Aston Martin is követi példájukat. Ők ugyancsak a Brit Nagydíj helyszínén fognak körözni Sebastian Vettellel, majd Lance Stroll-lal.

Képgaléria:

Array
(
    [replacement] => 
    [shortcode] => 
    [title] => Fotó: Alpine
    [image] => //m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/03/0a63-e0ae-854a-4a7c9c9fa79f_1b29ba199631b561e132f49819f2caf0808bd792-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Fotó: Alpine

További tartalmak