Musorujsag
Élő Eredmények

A Haas talán föladja, Schumacher nem: A lelkemet is kidolgozom!

A Haas talán föladja, Schumacher nem: A lelkemet is kidolgozom!

RTL
Hozzáállása az apjáét idézi: Mick Schumacher szeretne szoros köteléket kialakítani új csapatával, és a baljós előjelekkel nem foglalkozva harciasan vág neki a szezonnak.

Nem szolgált sok kecsegtető hírrel a téli szünetben a Haas F1-es csapata. Főnökük, Günther Steiner előbb megerősítette, hogy Bahrein előtt be sem tudják indítani a Ferrari-motorjukat, aztán arról is beszélt, hogy a tesztek után egyetlen fejlesztést sem terveznek fölrakni az új autójukra, végül azt is elhintette, hogy a VF-21-es modell tervezésénél egyetlen fejlesztési zsetont sem használtak fel, mivel még azt sem tudták, mire lett volna érdemes fordítani ahhoz, hogy hasznukra váljon.

Mindezek alapján két újoncukra, Mick Schumacherre és Nyikita Mazepinre nem sok jó vár 2021-ben: a Haas bevallottan előre föladja ezt a szezont, hogy minden figyelmét a 2022-es új autóra fordíthassa.

Schumacher számára mindez azonban nem akadálya annak, hogy a rájuk váró 23 nagydíjhétvégén harcba induljanak az ellenfelekkel. „Az, hogy nem lesznek fejlesztéseink, nem jelenti azt, hogy nem is nyomjuk a gázt. Próbálunk lépést tartani a középmezőnnyel, és minden esélyt kihasználni, ami szembe jön” – bocsátotta előre.

Persze elismeri, másképpen kell viszonyulnia az első F1-es idényéhez, mint az eddigiekhez. Miközben az F2-ben folyamatosan az élmezőnyben, a győzelemért küzdhetett, idén várhatóan inkább a mezőny második felében kell majd vívniuk. „Az embernek át kell állnia. Amikor azt mondjuk, nem lesznek fejlesztéseink, az a céljainkra is hatással van. De szeretnénk kihasználni az adódó lehetőségeket, és szeretnénk hozzásegíteni a Haast, hogy a tavalyinál jobban teljesítsen.”

Mick Schumacher (Fotó: Haas) Mick Schumacher (Fotó: Haas)

Steiner szerint az idei bajnokság „feladása” egy remek lehetőség volt arra, hogy újoncokat alkalmazzanak, mivel első F1-es évében Schumacher és Mazepin komolyabb nyomás nélkül tanulhatja a királykategóriát. Schumacher ugyanakkor rámutatott, ez a tét nélküliség nem teheti őket elkényelmesedetté. „Éhes vagyok, vágyok már a versenyzésre. Mindent bele fogok adni, harcolni fogok. Várom már a csapattal való közös munkát. A célom, hogy az év elejétől az év végéig nagyot fejlődjek és folyamatosan. Biztosan lesznek versenyeink, amik nem alakulnak majd jól, de fontos, hogy azokból is erősebben jöjjünk ki, és lássuk, min tudnánk javítani.”

Apjára emlékeztető jellemvonása a 22 éves újoncnak, hogy nagyon fontos számára a csapatmunka, és kimondottan élvezi is azt. Elmondása szerint a haasos kollégákkal még úgy is hamar megtalálták a közös hangot, hogy túl sok időt nem tölthettek együtt a télen. „Mindenekelőtt szeretnék nagyon szoros köteléket kialakítani a csapattal. Ez a célom, és ez meg is van, aminek örülök. Ez az egyik erősségünk. Emellett fontos lesz erősnek lenni mentálisan, minden helyzetben. Szeretném jó hangulatban indítani az évet, és remélem, hogy mindent magammal hozok, amit a korábbi években tanultam, és olyan magas szinten fogok teljesíteni, amire szükség van.”

Micket az erősségeiről és a gyengeségeiről is kérdezték. „Én szívesebben beszélek az erősségeimről, mint a gyengeségeimről. Ezzel mindenki így van. Az erősségemet szerintem a csaták jelentik. És a csapattal való viszonyom is nagyon pozitív. Örülök, hogy hamar ilyen kapcsolatot tudtunk kiépíteni. De minden téren javítani szeretnék, ez a fő célom. És a lelkemet is ki akarom dolgozni ezért, mindent bele fogok adni” – ígérte.

További tartalmak