Musorujsag
Élő Eredmények

"Schön az MLS-ből nem valószínű, hogy a válogatott alapemberévé válhat" - Gurulj be lassítva is! podcast

m4sport.hu
Az M4 Sport legfrissebb Gurulj be lassítva is! című podcastjében, Berkesi Judit és Hajdú B. István megemlékezett a pénteken elhunyt olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportlövő Igaly Diánáról, a magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányáról és célkitűzéseiről, Kalmár Zsolt sérüléséről, valamint Schön Szabolcs MLS-be igazolásáról, a külföldi futballt tekintve pedig a Bajnokok Ligája-negyeddöntőiből szemezgettek.

A lejátszóra kattintva meghallgathatja a műsort:

„Hogy mi az a koronglövészet, azt a sydneyi olimpia előtt – ahol Igaly Diána bronzérmes lett -, nem sokan tudták, Athénba viszont már majdnem szakértőként ültünk le” – mondta Hajdú B. István, utalva rá, hogy Igaly Diána ismertette meg és szerettette meg a sportágat a nézőkkel.

„A sportemberi nagyságát mutatja, hogy amikor Atkénban már megnyerte az olimpiát, még mindig jött két korong, s ő azokat is lelőtte.”

Nyugodjon békében!

Az aranyérmes Igaly Diána a női skeetlövők versenyének eredményhirdetésén az athéni olimpián (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A podcast másik témája a női labdarúgó-válogatott, melynek élén a jövő héten mutatkozik be az első külföldi szövetségi kapitány, Margaret Kratz, akitől Berkesi Judit azt Reméli, új impulzusokat hoz a magyar csapathoz.

„A női válogatottnál is az a cél, hogy kisjussunk végre egy nagy tornára. Többek között Marozsán Dzsenifer is Margaret Kratz kezei alatt nevelkedett, s nagyon jól ismeri a német női labdarúgást és az utánpótlás-képzést nagyon jól ismeri” – mondta Berkesi, aki kiemelte, 30 év után nehéz döntés volt Kratztől egy új projektbe belevágni.

„Azt mondta, hogy az volt számára az egyik döntő érv, hogy nagyon jó körülmények közt lehet dolgozni Magyarországon, és azt is elmondta, hogy a fiatal magyar női labdarúgókat ugyanolyan tehetségesnek látja, mint a németeket. A szakember 5-6 éve múlva szeretné világbajnokságon látni a magyar válogatottat.”

Ugyanezt férfi vonalon is jó volna megérni, s minden bizonnyal nagyon szurkol ezért Kalmár Zsolt is, aki így akár rövid időn belül részt vehetne egy nagy felnőtt tornán, ugyanis a középpályás sérülése miatt sajnos kihagyja a nyári Európa-bajnokságot.

Hajdú B. István kiemelte, hogy Kalmárnak ez azért is lehet különösen fájó, mert nem valószínű, hogy megadatik neki, hogy pályafutása során hazai kontinenstornán pályára lépjen, valamint a 2016-os tornáról a legvégén maradt le.

Érdekes téma volt Schön Szabolcs Dallasba igazolás is, mellyel kapcsolatban Hajdú B. úgy vélekedett, az MLS-re figyel Európa, s mivel Schön támadó, a bajnokságban pedig képzetlenebbek a védők, a 20 éves szélső jó játék esetén jó eséllyel hívhatja fel magára a figyelmet, ami fontos lehet, ha a válogatott meghatározó játékosa szeretne lenni.

„Schön az MLS-ből nem fogja tudni megcsinálni, hogy alapembere legyen a nemzeti csapatnak.”

További tartalmak