Musorujsag
Élő Eredmények

Így keveredett majdnem balhéba Albon egy Ferrari-szurkolóval

Így keveredett majdnem balhéba Albon egy Ferrari-szurkolóval

F1i.com
Alexander Albon elmesélte, hogyan keveredett majdnem verekedésbe egy bulin egy dühös Ferrari-szurkolóval…

A Red Bullnál másfél szezon után kispadra ültetett Alexander Albon kapcsán gyakran említik, talán túlságosan visszahúzódó és csöndes karakter ahhoz, hogy igazán érvényesülni tudjon a Forma–1 cápamedencéjében. Személyiségéből adódóan nem is feltételeznénk róla, hogy versenyek után bárokban keveredik verekedésekbe, ám mint azt a BBC rádiónak most elmesélte, egyszer nem sok híja volt annak, hogy efféle balhé részese legyen…

Hogy pontosan hol és mikor történt az eset, az nem derült ki, az viszont biztos, hogy egy Ferrari-szurkolóval keveredett konfliktusba, mégpedig egy olyan verseny után, amelyen az akkor még a vörösöket erősítő Sebastian Vettellel vívott nagy csatát.

„Minden verseny után vannak szervezett bulik. Ott vannak az asztalok, az ingyen italok, és igazán sosem történik rajtuk semmi. Viszont itt történt, amikor egy fickó, egy Ferrari-szurkoló – mivel Ferrari-sapkát viselt – odajött hozzám, és azt mondta, nagy rajongója Sebastian Vettelnek. Én az ő asztalánál ültem, mivel vártam az italomat, és túl fáradt voltam ahhoz, hogy ácsorogjak” – mesélte a Red Bull tartalékosa.

„Csak ő volt ott, és a barátnője vagy felesége. Aztán egy idő után egészen dühössé vált, és folyamatosan azt hajtogatta, hogy távozzak. Viszont az asztal közvetlenül a bár mellett volt, szóval mondtam neki, hogy öt percig maradok csak. De ő próbált veszekedést provokálni.”

Fotó: XPB

Albon higgadtan kezelte a helyzetet. „Eléggé kínos helyzet volt, csak arra gondoltam: mit is tehetnék egy ilyen szituációban? Aztán a felesége kiment, hogy hívja a biztonsági őrt, és kidobasson vele. De a biztonsági őr valójában őket tette ki helyettem. Nem tudom, mi történt, de biztosan felidegesítettem valamivel” – mesélte Albon.

Hozzátette, nem volt világos számára, hogy a veszekedésnek volt-e köze a Vettellel vívott korábbi csatájához, vagy ahhoz, hogy a szurkoló felismerte őt. „Megmondhattam volna neki, hogy ki vagyok, mert a verseny alatt Sebastiannal csatáztam egész idő alatt, oda-vissza. Szóval azon gondolkodtam, vajon felismert-e, vagy sem…”

A sors iróniája: Albon 2021-ben ugyan a Red Bull alkalmazásában maradt, de a megújult DTM-ben már egy Ferrarival versenyez – szóval a márka híve akár még szoríthatna is neki…

Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak