Musorujsag
Élő Eredmények

Esély az esőre az első európai F1-es verseny napján?

Esély az esőre az első európai F1-es verseny napján?

Motorsport-Magazin
Az őszben távozott, a tavaszban érkezik Imolába a Forma–1 mezőnye. Ilyen időjárást jósolnak nekik a hétvégére.

A bahreini sivatagban töltött hetek után újra Európában versenyez a királykategória – idén először. Imola 14 évet várt arra, hogy 2020 novemberében újra az F1-es versenynaptárba kerüljön, a következő versenyét viszont már öt hónapon belül megrendezheti – az ősz után most a tavaszban.

Ebből azt gondolhatnánk, most fogadja kellemesebb idő a csapatokat, ám az előrejelzések szerint az Emilia-Romagna Nagydíjának három napján nem lesz olyan meleg, mint november elején.

A pénteki edzésnapon kissé felhős ég fogadja majd a versenyzőket, a délutáni legmagasabb hőmérsékletet 13-14 Celsius-fokra várják, és 17 km/órás szél várható. Szombaton a felhők maradnak, a szél viszont erősödni fog. A délelőtti harmadik szabadedzésen 11, a délutáni időmérő edzése 14 fokra számíthatnak.

A legbizonytalanabb vasárnap lehet az idő. Hiába hagy alább a szél, a hőmérséklet alacsonyabb lesz, és már a délelőtti órákban lesz esély záporokra, ami vizessé teheti az aszfaltot. A futam 15 órás rajtjáig egyes előrejelzések 70, mások csak 40% esélyt mondanak a csapadékra.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak