Musorujsag
Élő Eredmények

VIP-belépőt kapott az F1-től az imolai szerencsemacska

VIP-belépőt kapott az F1-től az imolai szerencsemacska

Formulinotheking/Instagram, Motorsport
Beillett volna április elsejei álhírnek, de nem az: Formulino, a macska mostantól legálisan jár-kel az imolai Forma–1-es paddockban. Lewis Hamilton és Max Verstappen meg állhat sorban a kegyeiért…

A Forma–1 utazó résztvevői már a korábbi napokból ismerték az imolai versenypályán ólálkodó macskát, ám igazi „világhírnévre” egy Sebastian Vettellel készített tavalyi interjú során tett szert. A brit Sky Sports riportere, Ted Kravitz a múlt évi hétvége kezdetén hívta föl az akkor még a Ferrarinál versenyző bajnok figyelmét a háta mögött sétálgató csíkos négylábúra. „Ő az imolai macska a lábadnál. Itt él. Szerencsét hoz” – mondta a németnek.

Vettel ekkor követte el a hibát, ami megpecsételte a sorsát: kijelentette, alapvetően nem szereti a macskákat. És bár hozzátette, az imolait talán kedvelni fogja, azt is megjegyezte, nincs mit adnia neki elemózsiának, de mivel meglehetősen jó húsban van, talán nincs is szüksége rá. E sértő megjegyzések után a macska el is vitte Vettel szerencséjét, aki a másnapi versenyen a futamon történt kavarodás ellenére is lemaradt a pontszerzésről, köszönhetően egy félrecsúszott kerékanyának és egy nagyon hosszúra nyúlt kerékcserének. Aligha kell magyarázni, mi állt a háttérben…

Lewis Hamilton és a Mercedes eközben okosabb volt. A vasárnapi verseny előtt a csapat emberei és a címvédő is barátságosan üdvözölte garázsuk környékén a szerencsehozó macskát, aki aztán közben is járt az érdekükben, és győzelemmel jutalmazta őket. Csak emlékeztetőül: az elején vezető Valtteri Bottasnak sérült az autója, Max Verstappen pedig defekttel esett ki. Itt is nyilvánvaló, hogy miért.

Lewis Hamilton a tavalyi verseny előtt barátkozott össze Formulinóval. És milyen helyesen tette… (Fotó: Formulinotheking/Instagram)

Utóbb kiderült, a csíkos F1-rajongót Formulinónak hívják, és időközben saját Instagram-fiókot is nyitott. Bemutatkozásában szerényen csak ennyi szerepel: „A nevem Formulino, és az Autodromo Imola tulajdonosa vagyok.”

Mindezek után nem volt más választása, az F1 a hétvégi imolai visszatérésével hivatalos klubtaggá tette Formulinót, aki egy fényképpel ellátott, névre szóló VIP-igazolványt kapott tőlük. Ezzel mostantól bármikor bárhová joga van belépni – noha Imola tulajdonosaként nem mintha mástól várná ezt a kiváltságot.

A kérdés most már csak az, ő kit választ erre a hétvégére. A kegyeiért alighanem olyan szoros lesz a versenyfutás a résztvevők között, amihez képest a bahreini idénynyitón látott valós küzdelem semmi sem volt! Idén alighanem Vettel is óvatosabb lesz majd a megjegyzéseivel.

Borítókép: Formulino, "Imola tulajdonosa" (Fotó: Formulinotheking/Istagram)

További tartalmak