Musorujsag
Élő Eredmények

Latifi: Bocsánat, én hibáztam!

Latifi: Bocsánat, én hibáztam!

Williams
Csalódást keltően, a falban ért véget a Williams versenyzőjének, Nicholas Latifinek az ígéretesen kezdődő imolai hétvégéje. A kanadai vállalta a felelősséget kieséséért, és elnézést kér csapatától, amiért elszalasztott egy jó lehetőséget.

A pénteki edzésnapnak ő volt a meglepetésembere, majd az időmérőn is tisztességesen helyt állt (beverekedte magát a Q2-be, ahol végül a tizennegyedik rajthelyet szerezte meg) Nicholas Latifi, aki azonban az imolai verseny napján nem tudta kiugró eredményre váltani a jó edzéseredményeket. A versenye néhány méter megtétele után véget ért…

A kanadai először kicsúszott, majd miután visszatért a pályára, ütközött Nyikita Mazepinnel. Ennek az ütközésnek (amiért vállalta a felelősséget) köszönhetően került a falba, és ért véget a verseny, és egyúttal ígéretesen induló hétvégéje is.

Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

„Végül nem olyan eredményt szerezünk, mint szerettünk volna, és ez igencsak frusztráló” – jegyezte meg a verseny után. „Trükkösek voltak a körülmények, én pedig elkövettem egy hibát. Már a bemelegítő körök is nehezek voltak, a vízpermet pedig a legrosszabb, amit eddig láttam. Az első megcsúszás azután jött, hogy a hátsók blokkoltak egy kicsit.”

„Visszatértem a pályára, igyekeztem a bal oldalon maradni, de a versenyív visszavisz jobbra. Nem láttam Mapzeint, amikor visszatértem a pályára, de az ismétlést nézve láttam, hogy ütköztünk, és a falba kerültem. Balszerencsés vége volt ez a hétvégének, és mivel az én hibám volt, elnézést kérek a csapattól” – zárta gondolatát.

Később a csapattárs, George Russell is a gumifalba került, miután nagy tempónál ütközött Valtteri Bottasszal, a Williams tehát két kieséssel, két törött autóval távozott Imolából, ahol tegnap még pontszerzési terveket szövögettek…

Borítókép: Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

További tartalmak